Az Bilinen 3 Altcoin Dev Borsada Listelendi!
Az Bilinen 3 Altcoin Dev Borsada Listelendi!

Kurumsal Para Bu Altcoin Projesine Akıyor: 50 Kat Arttı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Son iki hafta içinde en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri Cardano (ADA) oldu. Bu dönemde ADA fiyatı yüzde 50’lik güçlü bir artış kaydetti. Altcoin, an itibariyle 1,20 dolardan işlem görüyor.

 

Cardano’nun büyük işlem hacmi, 50 kat arttı!

Kripto analitik şirketi IntoTheBlock’un raporuna göre, Cardano ekosistemindeki büyük işlemlerin sayısı 2022’de şimdiye kadar 50 kat arttı. ”Büyük işlem hacmi” (LTV), Cardano’daki 100 bin doların üzerindeki işlemlerden elde edilen toplu hacimlerdir. IntoTheBlock’a göre, Cardano’nun LTV’si günde 1,35 milyar ADA’dan 69 milyar ADA’ya yükseldi. Bu, sadece üç aylık bir sürede 50 katlık şaşırtıcı bir artış anlamına geliyor. Bu aynı zamanda 2018’in ortasından bu yana en yüksek seviyeleri işaret ediyor. Kripto istihbarat firması, bu durumu ADA için “artan kurumsal talep” olarak adlandırıyor. Şirket, ayrıca, oynaklık ve ortalama işlem boyutu gibi diğer metriklerin oldukça sabit kaldığını da ekliyor. Cardano’daki toplam adres sayısı da arttı. 2022, 3.4 milyon adresle başladı ve an itibariyle 5 milyona ulaştı.

Ayrıca Cardano ağındaki balinaların sayısı da önemli ölçüde arttı. Popüler kripto piyasası analisti Ali Martinez, ”Cardano ağındaki balina sayısı yüzde 1,7 arttı. 21 Mart’tan bu yana 1 milyon ila 10 milyon ADA tutan yaklaşık 42 adres oluşturuldu. Artış ilk bakışta önemsiz görünebilir, ancak bu balinaların ADA’da 1,2 milyon ile 12 milyon dolar arasında bir değeri var.” ifadelerini kullandı.

Altcoin ADA’nın Defi TVL’si, 300 milyon doları aştı

Geçen yıl Eylül 2021’de Alonzo hardfork güncellemsini hayata geçiren Cardano, platformdaki merkeziyetsiz uygulamaların (DApp’ler) sayısında sabit bir artışa tanık oldu. DeFiLlama verilerine göre, kilitli toplam değer (TVL) 300 milyon doları aştı. Bu, 2022’nin başından bu yana Cardano’nun DeFi TVL’sinde yüzde 39 binlik şaşırtıcı bir artış. 1 Ocak 2022’de Cardano ekosisteminde kilitlenen toplam değer (TVL) 1 milyon dolardan azdı. Bu rakam, şimdi şaşırtıcı bir şekilde 326 milyon dolara yükseldi. Cardano’nun TVL’sindeki yedi ana DApp katılımcısı şu şekilde: MiniSwap, ADAX Pro, MuesliSwap, SundaeSwap, MeowSwap, Meld ve vyFinance’dir. Bunlardan iki protokol – MiniSwap ve MeusliSwap – son iki gün içinde öne çıktı.
Pazartesi günü erken saatlerde, Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Dubai’deki Binance Blockchain Haftası’nda bir açılış konuşması yaptı. Burada, merkeziyetsizlik ihtiyacından bahsetti. Hoskinson, Web 3.0 ile yeni bir döneme girdiğimizi söyledi. Ancak, yönetici sektördeki önemli kararları alacak liderlik eksikliğinden bahsetti.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın

Kurumsal Para Bu Altcoin Projesine Akıyor: 50 Kat Arttı!