Bloomberg Analistinden Kritik Bitcoin ve Ethereum Yorumu

Bloomberg Analistinden Kritik Bitcoin Yorumu: Geride Bırakacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde kripto para alanında önemli gelişmeler olmasına rağmen, Bitcoin (BTC) artık bir fiyat istikrarı dönemi yaşıyor. Lider kripto para birimi, bir süredir yeniden ulaşmaya çalıştığı 40 bin dolar seviyesini geçmeyi başardı. Teknik göstergeleri inceleyen Bloomberg’in deneyimli analisti Mike McGlone ise BTC’ye ilişkin tahminlerini paylaşıyor.

Analiste göre Bitcoin, bu yıl nasıl bir fiyat hareketi izleyecek?

Piyasalarda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gibi büyük küresel gelişmelerin neden olduğu birkaç küçük artış ve düşüş oldu. Ancak Bitcoin için fark edilebilir uzun vadeli bir model gelişmedi. Bloomberg’in kıdemli emtia analisti Mike McGlone, Fed, enflasyon ve savaşla ilgili mevcut hissiyat göz önüne alındığında, 2022’nin risk-varlığın tersine çevrilmesi için iyi bir yıl olabileceğine ve Bitcoin’in olgunlaşmasında başka bir kilometre taşını temsil ettiğine inanıyor. Deneyimli analistin bu konudaki açıklamaları ise şöyle:

Fed, enflasyon ve savaşla karşı karşıya kalan 2022, risk varlıklarının tersine çevrilmesi için hazırlanabilir ve Bitcoin’in olgunlaşmasında başka bir kilometre taşını işaretleyebilir. Fed başka bir oran artış döngüsüne girerken, Bitcoin’in yoldaki tümsekler arasında altın ve borsa performansını durdurması pek olası değil.

 

Bitcoin, 31 Aralık 2019 itibariyle, Gold, S&P 500 Toplam Getiri Endeksi’nden daha iyi performans gösterdi. Öte yandan Bitcoin’in toplam piyasa değeri şu anda 778 milyar dolar seviyelerinde seyrediyor. Avrupa Parlamentosu’nun 14 Mart’ta kripto para madenciliğini kısıtlamama kararının yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden’in geçtiğimiz hafta sektörde inovasyonu ve büyümeyi teşvik eden son Yürütme Kararı’nın bir sonucu olarak, BTC ekonomik ve jeopolitik zorlukların yaşandığı bu gibi zamanlarda umut verici bir değer deposu haline geldi.

Borsa ve enflasyon, kripto para birimini nasıl etkiliyor?

ABD’de artan enflasyon ve petrol gibi artan enerji maliyetleri nedeniyle, birçok kişi paralarını yatırmak için güvenli bir sığınak arıyor. Pek çok piyasa uzmanına göre Bitcoin, enflasyon oranının 10 Mart itibariyle yüzde 1,7’ye düşmesi ve ABD dolarından beş kat daha düşük ve popüler bir kripto para birimi olmasıyla enflasyona karşı potansiyel bir savunma olarak konumlanıyor. McGlone, 2002’deki kayıplarının Nasdaq 100’deki kayıpların yarısından daha az olduğu göz önüne alındığında, Bitcoin’in küresel dijital teminat geliştiriyor olabileceğini daha önce vurgulamıştı.

Bitcoin fiyatı yeniden yükselişe geçerken altın kısa vadede düşüşe geçiyor. Son olarak, altın 2.045 dolar seviyesine tırmandıktan sonra şimdi 2.000 dolar eşiğinin altına geri döndü. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere analist Lobo Tiggre kısa süre önce altının 2.000 doları geçtikten sonra yakın vadede neden aşağı doğru yöneldiğini açıkladı. Lobo, Ukrayna’daki çatışmanın altın fiyatlarındaki son artışta önemli bir faktör olduğunu ancak savaşın kısa süreceğini ve bunun da altın fiyatının düşmesine neden olacağını düşünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bloomberg Analistinden Kritik Bitcoin Yorumu: Geride Bırakacak