Analistten Kritik Bitcoin ve Borsa Yorumu: Nadir Görülen Bir Durum!
Analistten Kritik Bitcoin ve Borsa Yorumu: Nadir Görülen Bir Durum!

Ünlü Analist Plan B’den İyimser Bitcoin Yorumu: Bu Noktaya Odaklanın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) grafiklerinde, ayı piyasasına rağmen hala yükseliş göstergeleri bulunuyor. Bitcoin stok akış (S2F) modelinin mucidi Plan B, bunlardan birinin Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalaması (WMA) olduğunu savunuyor. Bitcoin, 200 haftalık hareketli ortalaması (WMA) artıyor.

Plan B, Bitcoin için yükseliş beklentisini özetliyor

Bloomberg’deki piyasa oyuncularının yanı sıra Plan B, Bitcoin piyasasında yükseliş görünümünü paylaşan bir avuç piyasa gözlemcisinden biri. Bunu yakın tarihli bir tweet’te duyurdu ve piyasa katılımcılarının dalgalanmayı görmezden gelmesi ve trende odaklanması gerektiğini söyledi. Grafiğe göre, 200 WMA istikrarlı bir şekilde artıyor ve şu anda 20 bin doların biraz altında bulunuyor. Tarihsel olarak, Bitcoin fiyatı 200 WMA’nın altında çok az zaman harcadı ve bu verinin BTC fiyat tahminleri açısından kullanışlı olduğu belirtiliyor.

Grafik, Bitcoin’e uzun vadeli yatırım için yükseliş trendini gösteriyor. Ayrıca, LookIntoBitcoin’in bir yorumuna göre, Bitcoin’in şu anda iyi bir satın alma fırsatı sunduğuna işaret ediyor. Takma adlı analist daha önce Bitcoin’in haftalık Göreceli Güç Endeksine (RSI) başka bir “inanılmaz yükseliş” göstergesi olarak işaret etmişti. Plan B ayrıca, Bitcoin başına 100 bin dolarlık bir fiyat öngören S2F modelini desteklemeye devam ediyor.

Piyasa güveni, Bitcoin’in fiyat hareketiyle azaldı

Bazı analistler Bitcoin (BTC)’in kaçınılmaz olarak yükseleceğinden emin olsa da, şu anda piyasa hissiyatı aşırı derecede düşüş gösteriyor. Bunun bariz bir göstergesi, Kısa Vadeli Sahiplerin Kısa Vadeli Çıktı Kâr Oranı (STH SOPR)’dır. Kısa vadeli harcanan çıktıların kârdaki oranını gösteren bu gösterge, Glassnode’dan gelen verilere göre büyük oranda düşüş eğilimi gösteriyor. Glassnode’un analizi, SOPR’nin şu anda bir değerinin altında işlem yaptığını ve bunun STH’nin çoğunluğunun kârda olması için kesinti olduğuna işaret ediyor. Mevcut piyasada, SOPR bir değerini yeniden test ettiğinde büyük kapitülasyonlar olmuştur. Glassnode konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

STH, maliyet bazında satışa gidiyor. Sadece paralarını geri almaya istekliler. Yani gördüğümüz şey, kısa vadeli sahiplerin mevcut fiyat hamlesiyle ürktüğü.

Görsel: Bitcoin (BTC)
Görsel: Bitcoin (BTC)

Şu anda Bitcoin (BTC) fiyatı 36.800 dolar seviyesinden işlem görüyor. BTC değeri, son 24 saat içinde yüzde 6,20 oranında bir düşüş yaşadı. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ünlü Analist Plan B’den İyimser Bitcoin Yorumu: Bu Noktaya Odaklanın