featured

Analist: 2 Altcoin SHIB’den Daha İyi Performans Sergileyecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Shiba Inu fiyatı, 12 aylık dönemde yüzde 20.000.000 oranında artış kaydederek inanılmaz bir 2021 yılı yaşadı. Ancak Ekim ayının sonunda zirveye ulaştıktan sonra, Shiba Inu değerinin neredeyse yüzde 70’ini kaybetti ve şu anda yaklaşık 13,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu yazımızda uzun vadeli beklentilerle yatırım yapmak için Shiba Inu’dan daha iyi performans gösterebilecek iki altcoin projesini Kriptoarena.com olarak sizin için derledik. İşte dikkate alınması gereken bu iki altcoin projesi…

1. Altcoin Cardano (ADA)

Cardano, büyük ölçüde akıllı sözleşme işlevselliğine veya kendi kendini uygulama kendi kendini yürüten bilgisayar programlarına izin veren programlanabilir Blockchain sayesinde geliştirici topluluğun büyük ilgisini çekiyor. Altcoin Cardano, Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson tarafından 2017 yılında piyasaya sürüldü ve kripto topluluğundaki güvenilirliğine katkıda bulundu. Cardano, önerilen değişikliklerin dünya çapındaki bilgisayar bilimcileri ve kriptografi uzmanları tarafından gözden geçirildiği bir süreç olan ağ güncellemeleri için araştırmaya dayalı bir yaklaşım kullanıyor. Bu işlem, hataların en aza indirilmesini sağlıyor. Cardano’nun gelişimi beş aşamaya bölünmüştür ve şu anda ölçeklenebilirliğin birincil hedef olduğu Basho Dönemi’ndedir. Bununla Cardano, saniyede 1 milyon işlem (TPS) işlemeyi umuyor.

Cardano’yu Shiba Inu’dan ayıran şey, gerçek dünyadaki kullanım örnekleri için umut vermesidir. Cardano, platformunda çalışan merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) potansiyeline ek olarak, sağlık ve tarımdan finansal hizmetlere ve eğitime kadar birçok sektörde kullanılıyor. 2021’de Cardano, en yüksek günlük aktif geliştirici etkinliğine sahip tüm kripto para birimlerine liderlik etti; bu, daha yenilikçi projelerin ufukta olduğunun bir göstergesi. Geçtiğimiz üç ay boyunca altcoin Cardano, daha geniş kripto pazarındaki bir satış nedeniyle değerinin yüzde 40’ından fazlasını kaybetti. Sonuç olarak, bu satın almak için uygun bir zaman olabilir. Şu anda yaklaşık 40 milyar dolarlık bir piyasa değeri taşıyor. Cardano şu anda altıncı en büyük kripto para birimidir.

2. Solana (SOL)

Altcoin Shiba Inu’yu geçebilecek bir başka umut verici kripto para birimi ise Solana (SOL)’dır. Cardano gibi, akıllı sözleşmelerin kullanılmasını sağlıyor ve bu da onu Ethereum’un egemenliğine doğrudan rakip yapıyor. 2020’de iki eski Qualcomm çalışanı tarafından piyasaya sürülen Solana, geçmişi kanıtlama (proof-of-history) konsensüs mekanizmasıyla tanınıyor. Bu yenilik, iş akışını hızlandıran Blockchain’in her bloğuna zaman damgalarının yerleştirilmesine izin veriyor. Bu işlem kripto endüstrisinde büyük bir gelişme. Solana, karşılıksız token (NFT) projeleri için önde gelen bir Blockchain haline geldi. Sanat, video ve oyun öğelerinin sahipliğine ilişkin eşsiz dijital mülkiyet iddiaları sunuyor. Solanart ve Solsea, Solana’nın ağı üzerine kurulmuş iki NFT pazar yeridir. Altcoin Solana’nın web sitesine göre, dünyanın en hızlı Blockchain ağıdır ve 400’den fazla aktif projesi var. Geliştirici topluluğunu çekmek, herhangi bir Blockchain’in devam eden başarısı için hayati önem taşımaktadır. Solana bu bölümde çok başarılı görünüyor.

Altcoin Solana şu anda, işlem başına bir kuruşun çok küçük bir kısmı karşılığında 1.300 TPS’den fazla işlem gerçekleştirebilir. Bu hız ve satın alınabilirlik nedeniyle, Bank of America analisti Alkesh Shah bu ayın başlarında Solana’nın dijital varlık ekonomisinin Visa’sı olabileceğini söyledi. Ancak özellikle kullanım kolaylığı konusunda hala kanıtlanması gereken çok konu var. Son üç ayda Solana, genel piyasa ile birlikte neredeyse yüzde 40 oranında düştü. Şimdi 37 milyar dolarlık bir piyasa değeri taşıyor. Solana şu anda yedinci en büyük kripto para birimidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Analist: 2 Altcoin SHIB’den Daha İyi Performans Sergileyecek