featured

Elon Musk’ın Gizemli Tweet’i Dogecoin ve SHIB Topluluğunu Şaşırttı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla CEO’su Elon Musk kısa sürece önce bir tweet paylaştı ve herkesi şaşırttı. İki büyük meme kripto para birimi olan Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB)’nu toplulukları ise, ünlü milyarderin ne demek istediğini merak etti ve bilmece gibi olan tweet’i çözmeye çalıştı. 

Tesla CEO’su, DOGE veya SHIB’i mi kastetti?

Musk, sadece Dogecoin ile ilgili değil, tüm kripto para piyasası için memleri sık sık tweetlerken, bu sefer yukarı ok emojisi ile sadece bir kelime “top” tweetledi. Çeşitli para birimlerini destekleyen kripto topluluğu üyeleri hemen açıklama istemeye başladı. Shib ve DOGE hayranları, Elon’un Doge veya SHIB’in ralli yaşayacağını mı kastettiğini merak ediyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, bu haftanın başlarında Musk, Twitter sayfasında Tesla’nın,  Dogecoin ile ödenebilecek şirket ürünlerinin satışını başlattığını duyurdu. Tesla ise resmi bir açıklama yayınladı ve şunları açıkladı:

Tesla Shop’ta DOGE kullanarak Tesla satın almak için bir “Dogecoin cüzdanına” ihtiyacınız olacak. DOGE ile ödeme yaparken, Dogecoin’i transfer etmek üzere cüzdanınıza bağlanmanız için ödeme sayfasında Tesla DOGE cüzdan “adresi” hem alfanümerik kod hem de QR kod formunda görüntülenecektir. Dogecoin’in Tesla’nın DOGE cüzdanına doğru bir şekilde aktarılmasını sağlamak alıcının sorumluluğundadır.” ifadelerini kullandı. Tesla ayrıca, tüm uygun Tesla ürünlerinin Dogecoin cinsinden fiyatlandırılacağını belirtti. Bu fiyata, vergiler de dahil olacak

Dogecoin ödemeler için Bitcoin’den daha iyi

Tesla, ödeme yöntemi olarak yalnızca Dogecoin’i kabul ettiklerini de onaylıyor. Şirket, “Tesla yalnızca Dogecoin’i kabul ediyor. Tesla, diğer dijital varlıkları kabul etmiyor. Satın alma işleminizi Dogecoin ile yaptığınızdan emin olun. Başka herhangi bir dijital varlığın gönderilmesi, varlıkların kaybolmasına veya yok olmasına neden olabilir. Tesla’ya gönderilen Dogecoin dışı dijital varlıklar, alıcıya iade edilmeyecektir.” açıklamasını yaptı.

Dogecoin Harekete Geçti: Analistten Kritik Açıklama
Dogecoin Harekete Geçti: Analistten Kritik Açıklama

Tesla CEO‘su Elon Musk, Aralık ayı ortasında Dogecoin’in ödemeler için Bitcoin’den daha uygun olduğunu belirtmişti. Elon Musk, Tesla’nın Dogecoin’i kabul edeceğini Aralık ayında teyit etmişti. Musk, birkaç kez DOGE’yi desteklediğini söyledi. Twitter’daki mesajları sayesinde tokenin piyasa değeri 25 milyar dolara yükseldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Elon Musk’ın Gizemli Tweet’i Dogecoin ve SHIB Topluluğunu Şaşırttı