Trump'ın Eski Danışmanından Korkutan Bitcoin Yorumu: Yanaşmıyorum
Trump'ın Eski Danışmanından Korkutan Bitcoin Yorumu: Yanaşmıyorum

Trump’ın Eski Danışmanından Korkutan Bitcoin Yorumu: Yanaşmıyorum

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SkyBridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, 40 bin dolara düştükten sonra lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’deki düşüşü satın almadığını belirtti. Scaramucci ayrıca BTC için ileride daha fazla volatilite ve “başarısızlık” beklediğini söyledi. İşte Trump’ın eski danışmanın iddialarının ayrıntıları…

Scaramucci, şirketinin daha fazla BTC yatırımı yapmadığını söylüyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray iletişim direktörü ve büyük bir Bitcoin yatırımcısı olan Anthony Scaramucci, perşembe günü CNBC’ye verdiği demeçte, Bitcoin’de ilerisi için daha fazla konsolidasyon beklediğini ifade etti. Konsolidasyon, bir varlığın dar bir bantta, genellikle son zamanlardaki yüksek seviyelerden daha düşük bir seviyede işlem görmesi olarak tanımlanıyor. Eski danışmana daha fazla BTC satın alıp almadığı sorulduğunda ise Scaramucci şu ifadeleri kullanıyor:

Hayır, pek sayılmaz… SkyBridge Capital bu noktada gerçekten daha fazla ekleme veya çıkarma yapmıyor. Muhtemelen yakın vadede biraz özensizlik olacaktır. İnsanlar zıpladıkça, korktukça bu volatilite dalgalarını göreceksiniz.

Finansal piyasalar, Fed’in 2022’de birçok kez faiz oranlarını artıracağı ve önceki iki yılda varlıkları artıran ultra gevşek para politikasına son vereceği beklentileriyle sarsıldığından, Bitcoin son birkaç hafta içinde keskin bir şekilde düşüş kaydediyor. 69 bin dolara yakın olan kasım ayındaki ATH’nin çok altında seyreden dünyanın en büyük kripto para birimi, geçtiğimiz 24 saat içinde yaklaşık yüzde 0,88 düşüşle bugün 43.178 dolardan işlem görüyor.

Scaramucci’ye göre uzun vadeli Bitcoin sahipleri için bir sorun yok

SkyBridge Capital CEO’su Scaramucci daha önce yatırımcılara fiyatlar düştüğünde BTC satın almayı tavsiye ediyordu. Ancak ünlü CEO şu sıralar kripto para biriminin görünümü hakkında daha fazla endişe duyduğunu gösteriyor. Öte yandan analistlere göre, Fed’in bu yıl en az üç kez faiz oranlarını artırması bekleniyor. Şimdiye kadar, bu beklentiler, özellikle spekülatif teknoloji hisseleri ve kripto para birimleri gibi çok riskli görülen varlıklar için özellikle kötü görünüyordu. Uzmanlara göre yatırımcılar, faiz oranları yükseldikçe, enflasyon yükseldikçe ve ekonomi büyüdükçe, bankalar ve enerji şirketlerinin yaptığına benzer bir şekilde, Bitcoin gibi kripto para birimlerinden daha iyi performans gösteren hisse senetlerine yöneldi.

Kısa bir süre Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray iletişim şefi olarak görev yapan Scaramucci, Bitcoin (BTC)’in “çok olgunlaşmamış” olduğunu söyleyerek enflasyona karşı iyi bir korunma olduğunu düşünmediğini ifade etti. Ancak Bitcoin’in dünya çapında para gönderme maliyetini düşürebileceğini ve bunun dijital varlığın yasal bir para birimi olarak kabul gördüğü El Salvador’daki insanlar için faydalı olduğunu söyledi. Kriptoarena.com olarak görüşlerini yakından takip ettiğimiz Scaramucci ayrıca, son volatiliteye rağmen uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin iyi olacağını düşündüğünü söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Trump’ın Eski Danışmanından Korkutan Bitcoin Yorumu: Yanaşmıyorum