Bitcoin İlk Hangi Fiyatı Görecek: 30 Bin Mi, 50 Bin Mi?
Bitcoin İlk Hangi Fiyatı Görecek: 30 Bin Mi, 50 Bin Mi?

Bitcoin İlk Hangi Fiyatı Görecek: 30 Bin Mi, 50 Bin Mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in kararsız iniş çıkışları tüm kripto para piyasasını karmaşık bir durumun içine itiyor. Birçok önemli altcoin yüzde 50’nin üzerinde değer kaybetti ve bu süreci günden güne zorlu hale getiriyor. Bitcoin, geçtiğimiz yıl ATH yaparak 69 bin dolar seviyelerine çıkmıştı ve hemen ardından önemli bir düşüş dönemi başladı.

Piyasadaki korku, rekor seviyelere çıktı

Hatırlayacağınız üzere Bitcoin geçtiğimiz hafta 42.000 dolar seviyelerindeydi. Aynı fiyat seviyesi birkaç gün sonra yeniden test edildi ve piyasadaki korku böylece rekor seviyelere çıktı. Aylar sonra ilk defa korku ve açgözlülük endeksinde ibreler 10’u gösterdi. Aralık ayında Bitcoin (BTC), sadece 19 gün içinde 58.943 dolardan 29.925 dolara düştüğünde Mayıs 2021’deki çöküşten bu yana en önemli aylık kaybını kaydetti. Aralık ayında, CME BTC Vadeli İşlemleri hacimleri de yüzde 77,4 ile 11 milyar dolara en büyük aylık düşüşü kaydettiği için BTC, 69.000 dolarlık ATH’sinden yüzde 30’un üzerinde değer kaybetti.

Bununla birlikte, en büyük 15 kripto para borsasının toplam hacimleri 1,4 trilyon dolar ile Kasım ayı bazında yüzde 22,6 düşüş yaşadı. Bu durum Aralık ayında genel olarak düşen kripto fiyatları eğilimini izledi. Bu durum, 2022 boğa sezonu beklentilerine meydan okuyarak yeni yılda da devam etti.

Bitcoin önce hangi seviyeleri görecek?

Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre Bitcoin, 40 bin dolar seviyelerine yaklaşırken piyasa hissiyatı bir “aşırı korku” durumundaydı. Aslına bakacak olursak, bu durum 2021 yılı Temmuz ayından bu yana en düşük değer olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, geçtiğimiz hafta borsalara daha fazla Bitcoin taşındı ve bu da yatırımcı hissiyatında hafif bi düşüş eğilimi yaşandığını gösteriyor.

Bir yandan yaşanan net girişler yatırımcıların satma niyetini temsil ederken, sürekli çıkışlar güçlü hold duyarlılığını gösteriyor. Bu durum dolaşımdaki arzı da azaltıyor. Böylece arz şoku ile fiyat yeniden yukarı taşınabilir. Dolayısıyla, borsalara net girişlerdeki son artış, tamamen bir eğilim değişikliğine işaret etmese de, gelecekte bir satış işlemi olasılığını da sunuyor. Göreceli Güç Endeksi daha düşük seviyelere ulaştığında fiyatın dört zirve yaptığı Şubat-Mayıs aylarındaki fiyat hareketine korkunç bir şekilde benziyor. Benzer bir düşüş trendini çoğaltan RSI ile birlikte daha düşük seviyelere ulaşan dört fiyat zirvesi, BTC’nin Mayıs ayında 30 bin dolar seviyesine düşmesini tetiklemişti.

Bu nedenlere rağmen Bitcoin 40 bin dolar seviyelerine yakın duruyor ve soru yine aynı: Bitcoin önce hangi seviyeleri görecek? 50 Bin dolar seviyelerini mi yoksa 30 bin dolar seviyelerini mi? Bitcoin (BTC) fiyatı halen 41.000 dolar seviyelerinin üzerinde ve bu seviyenin korunması BTC boğalarının beklediği geri dönüş için son bir umut gibi gözüküyor.

Şu an için MVRV, 365 günlük bir geri dönüş, iyi bir geri dönüş fırsatı sunuyor. Ancak fiyatta tutunamazsa, yükseliş beklentileri boşuna olabilir. Bitcoin, haftalık kapanışını 40 bin doların altında yaparsa kısa ve orta vadede 30 bin dolar desteğinin gelme ihtimali de yükselecek diyebiliriz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin İlk Hangi Fiyatı Görecek: 30 Bin Mi, 50 Bin Mi?