Anthony Pompliano'dan Çarpıcı Bitcoin Yorumu: 10 Yıllık Tahvil Faizi!
Anthony Pompliano'dan Çarpıcı Bitcoin Yorumu: 10 Yıllık Tahvil Faizi!

Anthony Pompliano’dan Çarpıcı Bitcoin Yorumu: 10 Yıllık Tahvil Faizi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Anthony Pompliano, 2022’de daha yüksek faiz oranlarının Bitcoin (BTC)’nin fiyatı üzerinde başlangıçta birçok analistin varsaydığından farklı bir etkisi olabileceğini söylüyor.

Korelasyon: Bitcoin ve 10 yıllık tahvil faizi

Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Pompliano, yeni bir röportajda CNBC’ye BTC’nin şaşırtıcı bir göstergeyle ilişkilendirilebileceğini söyledi. Yönetici, “Şu anda bazı metrikleri inceliyorum ve biri dikkatimi çekiyor. Ancak bu konuda henüz yeterli veriye sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Son birkaç haftadır, Bitcoin fiyatının gerçekten bu metriği takip ettiğinden bahseden birkaç analist gördüm. Bitcoin fiyat hareketi, ABD 10 yıllık tahvil faizi ile ilişkili.” açıklamasını yaptı. Uzmana göre, trader’lar, yatırımcı duyarlılığını ve risk iştahını ölçmek için 10 yıllık tahvil faizi performansını takip ediyor Yükselen bir getiri, yatırımcıların daha yüksek getiri sağlayan riskli varlıkları tercih etmesi nedeniyle piyasa güvenini gösterir. Öte yandan, düşen bir getiri, yatırımcılar sermayelerini korumak için hazine bonolarına kaçarken piyasanın dikkatli olduğunu gösterir.
Federal Rezerv yetkilileri geçtiğimiz günlerde enflasyonla mücadele amacıyla varlık alımlarını azaltmayı ve gelecek yıl faiz oranlarını artırmayı planladıklarını belirttiler. Pompliano, 10 yıllık hazine getirisi ile Bitcoin arasındaki korelasyon doğruysa, böyle bir politikanın BTC için aslında harika bir gelişme olabileceğini belirtiyor. Uzman, “Yani şimdi, faiz oranları yükseldikçe, risk varlıklarının çoğunun gerçekten satıldığını görmemiz gerektiğini düşünürsünüz, değil mi? ‘1999 yılındaki ”Dot Com” balon vakasına kadar geri giderseniz, birçok insan bu balonu patlatmak için faiz oranlarının kilit bir faktör olduğuna işaret eder. Ancak BTC gerçekten 10 yıllık hazine getirisi ile korelasyon içindeyse ve bu doğruysa, çılgın bir şekilde, faiz oranlarını yükseltmek Bitcoin için mükemmel bir gelişme olabilir.” ifadesini kullandı.

Mevcut boğa döngüsü, daha uzun sürecek

Pompliano, geçmişteki bazı tahminlerinin gerçekleşmediğini belirtiyor. 2019’da, Bitcoin (BTC)’in 2021’in sonunda 100 bin dolara ulaşacağını tahmin etti. Buu rakamın Mayıs 2020’deki en son haşving’den yaklaşık 18 ay sonra olmasına dayanarak ortaya çıkacağını söylemişti. Trader, Boğa döngüleri, 18 ay sürüyordu. Ancak, mevcut boğa koşusunun daha da uzun sürebileceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.
İşte Bitcoin (BTC)'deki Düşüşün Olası Nedeni!
İ 
Aynı zamanda, öngörülen fiyatın artan enflasyondan etkilenmesi bekleniyor. Birkaç piyasa analisti, enflasyonun artmasını bekliyor ve Bitcoin bu süreçte, enflasyondan koruma olarak test edilecek. Ancak eleştirmenler, Bitcoin’in artan enflasyona olması gerektiği gibi yanıt vermediğini savundu. Bu nedenle, 2021’de enflasyon hızlanırken, Bitcoin”İn bu işlevini kanıtlaması için ivme kazanması gerekecek.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Anthony Pompliano’dan Çarpıcı Bitcoin Yorumu: 10 Yıllık Tahvil Faizi!