featured

Altın Analisti Konuştu: Bu Seviyeler Kartlarda Yer Alıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatları, ABD seansında geçen haftaki iyi kazanımlardan gelen düzeltici geri çekilmenin devam etmesi üzerine orta derecede düştü. Şubat ayı vadeli altını en son 7,30 dolar düşüşle 1.787,20 dolardan, mart ayı vadeli Comex gümüşü ise 0.194 dolar artışla ons başına 22,48 dolardan işlem görüyor. Piyasadaki durumu değerlendiren usta analist Jim Wyckoff değerli metallere ilişkin analizlerini paylaşıyor.

Bu hafta altın piyasaları nelerden etkilenecek?

Küresel borsalar çoğunlukla gecelik işlemlerde yükseliyor. ABD hisse senedi endeksleri gün ortasında sağlam bir şekilde yükseldi. Küresel hisse senedi endeksleri, çoğunlukla pandeminin yeniden yükselmeye başlamasına ilişkin endişelerden kaynaklanan pazartesi günkü güçlü kayıpların ardından düzeltici sıçramalar yapıyor.  Analist Jim Wyckoff’a göre yükselen ABD Hazine getirileri ve salı günü piyasadaki daha iyi risk iştahı, altın için günlük negatif faktörler arasında sayılabilir.

Kriptoarena.com olarak analizlerine sıklıkla yer verdiğimiz analist Jim Wyckoff’a göre önümüzdeki günlerde zayıf tatil ticaret hacimleri ile daha da artabilecek olan, yakın vadede daha fazla günlük fiyat volatilitesi aramak gerekiyor. Salı günü hisse senedi endekslerindeki geri dönüşün sebebi, Beyaz Saray’ın Biden’ın yeni yasa tasarısı üzerinde yeniden müzakere edecekleri olabilir. Şu anda, trader’lar ve yatırımcılar, her iki taraf da hala konuştuğu için meselenin parlak tarafına bakıyorlar. Bunların yanı sıra altın fiyatı ABD seansında kısmen düşük seviyelerde seyrediyor.

Analiste göre gümüş ve altında izlenmesi gereken seviyeler

Değerli metallerin fiyatlarını inceleyen Jim Wyckoff’a göre bu haftanın başlarında şubat ayı altın vadeli işlemleri, geçen haftaki iyi kazanımların ardından normal bir düzeltici geri çekilme görüyor. Analist, boğaların hala hafif genel kısa vadeli teknik avantaja sahip olduğunu düşünüyor. Ayrıca analiste göre boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, aralık ayının zirvesi olan 1.815,70 dolarda sağlam direncin üzerinde bir kapanış üretmekken, ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını aralık ayının en düşük seviyesi olan 1.753,00 dolar olan sağlam teknik desteğin altına itiyor. İlk direnç 1.800,00 dolarda ve ardından bu haftanın yükseği 1.804,60 dolarda görülüyor. İlk destek 1.775,00 dolarda ve ardından 1,761 dolarda görülüyor.

Altın için analizlerini sunan Wyckoff’a göre mart ayı vadeli gümüş fiyatları bugün üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Analist, gümüş ayılarının hala genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, günlük grafikte dört haftalık bir düşüş trendi, geçen haftanın sonlarında piyasa dibinin yerinde olduğunu göstermek için reddedildi. Wyckoff’a göre gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları ons başına 23 dolardan sağlam teknik direncin üzerinde kapatmakken ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 21 dolardan katı desteğin altında kapatmak. İlk direnç bugünün yükseği 22,805 dolarda ve ardından 23 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek bugünün en düşük seviyesi olan 22,185 dolarda ve ardından 22,00 dolarda görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Altın Analisti Konuştu: Bu Seviyeler Kartlarda Yer Alıyor!