featured

Bu Altcoin 2022 Yılına Damgasını Vurabilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl adını fazlasıyla duyuran altcoin Solana (SOL), en çok konuşulan kripto para birimleri listesinde kesinlikle en yüksek sıralamaları hak ediyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimlerinden olan Ethereum’un rakibi Solana yaşanması beklenen gelişmeler sayesinde 2022 yılında da fazlasıyla konuşulacak altcoin’lerden biri olabilir.

Altcoin Solana (SOL) en çok dikkat çeken kripto para birimleri arasında yerini koruyor

Solana (SOL) ağında kilitli SOL tokenlerin toplam değeri geçtiğimiz sene 660 milyon dolar seviyelerinde bulunmaktaydı. Şu an ise kilitli SOL tokenlerin toplam değeri yaklaşık 11 milyar doların üzerinde bulunuyor. Solana, altcoin bazlı olarak düşünüldüğünde bile çok büyük bir olumlu değişim yaşadı. En çok aratılanlar listesinde de ismi bulunan ve en çok dikkat çeken kripto para birimleri arasında yer alan altcoin Solana (SOL), rakipleri olan Avalanche, Binance Coin ve Polygon arasında da artık ciddi bir yere sahip.

 

Anlık ve 7 günlük süreç için aktif kullanıcı seviyelerine bakıldığında Solana, gelecek yıl için neden bu kadar fazla övüldüğünü de kullanıcılara ve yatırımcılara gösteriyor. Ethereum’un OpenSea platformu ile rakip halde olan altcoin Solana’nın NFT alım satım platformu olan Magic Eden ise 58 bin aktif kullanıcıya sahip.

Gelişmeler, yatırımcıların dikkatini Solana (SOL)’ya çekiyor

Yakın bir tarihte açıklanan bir diğer gelişmede ise Opera şirketi, Opera’nın yerel cüzdanının 2022 yılının başlarında altcoin Solana’yı destekleyeceğini duyurmuştu. Bu durum, Brave’in Solana desteği planladığını duyurmasından hemen sonra gelmişti. Opera, entegrasyonunu 2022’nin ilk yarısında getireceğini söyleyen Brave’den önce davranabilir. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Opera, 2018’den bu yana Web 3.0 hazırlığı yapıyor. Eğer Opera desteğini getirebilirse Solana tabanlı merkeziyetsiz uygulamaları destekleyen ilk tarayıcı olacak.

2022 yılına damga vurması beklenen altcoin Solana’nın önemli gelişmelerinden biri ise vadeli işlem piyasası oldu. Solana (SOL), merkeziyetsiz borsalardaki vadeli işlem hacminin çok büyük bir dilimini elde etmiş bulunmakta. CoinGecko verilerine göre altcoin Solana, son 30 günde yüzde 17,4 değer kaybetti. Son 24 saatlik dilimde ise yüzde 1,5 değer kazanan SOL, anlık olarak 181,03 dolardan el değiştiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Altcoin 2022 Yılına Damgasını Vurabilir!