Squid Game (SQUID) Fiyatı Tekrar Uçuşa Geçti: Binance'dan Soruşturma!
Squid Game (SQUID) Fiyatı Tekrar Uçuşa Geçti: Binance'dan Soruşturma!

Squid Game (SQUID) Fiyatı Tekrar Uçuşa Geçti: Binance’tan Soruşturma!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Squid Game (SQUID) fiyatı, projenin faaliyetlerinin pump & dump şemasına benzediği ve dolandırıcılıkla ilişkilendirilebileceği uyarısına rağmen bugün tekrar yükselişe geçti.

 

 Squid Game yüzde 543 artış kaydetti! Binance’dan kapsamlı soruşturma!

Dünya çapında en çok izlenen dizilerden biri olan Squid Game’den ilham alınarak piyasaya sürülen Squid Game Token projesi gündemden düşmüyor. Bir ay önce fiyatı 0.012 olan altcoin, 2 bin 861 dolara fırlayınca tüm ilgiyi üzerine çekti. SQUID yatırımcıları ellerindeki varlıkları satamayınca projenin dolandırıcılık olduğu konuşulmaya başlandı. Fiyat yükselince yatırımcılar, PancakeSwap platformunda token satamadıklarından şikayet ettiler. SQUID,  2856 dolara yükseldikten sonra, fiyatı birkaç dakika içinde 0,005 dolara düştü. An itibariyle, altcoin son 24 saatte yüzde 543.03 artışla 0.092  dolara yükseldi.

 

Squid Game, borsa tarafından geliştirilen Binance Smart Chain Blockchain’inde yayınlandı ve PancakeSwap merkeziyetsiz borsada işlem gördü. Binance, proje ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Borsa sözcüsü yaptığı açıklamada fonların gittiği adreslerin kara listeye alınacağını ve gereken önlemleri alacaklarını vurguladı. Yaklaşık 3 milyon dolarlık fonla kaçan proje geliştiricileri, fonlarını “Tornado cash” adlı coin mikserine göndermişlerdi. Binance, projenin etkinliğinin bir pump- dump planına benzediğini ve bir dolandırıcılık olarak sınıflandırılabileceğini kabul etti.

 

Projenin arkasındaki ekip bilinmiyor

Borsanın bir temsilcisi, “Bu tür hileli projeler, merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründe yaygınlaştı” diye ekledi. Projenin yaratıcıları SQUID kripto parasıyla, oluşturulacak platformda Squid Game oyunlarının online olarak oynanacağını söylemişlerdi. Projeye göre yarışmalarda toplanan paranın yüzde 90’ı kazananın, kalanı ise geliştiricilerin olacaktı. Fiyat yükselince tokeni satamayan insanlar, projenin “dolandırıcılık” olabileceği hakkında şüphe duymaya başladılar.

 

Birçok analiste göre, Squid Game projesinde ‘rug pull’ vakası meydana geldi. Rug Pull, projeyi oluşuran şirketin veya kişilerin paraları alarak ortadan kaybolmaları anlamına geliyor. Gizmodo, projenin arkasındaki ekibin yaklaşık 3,3 milyon dolarlık kullanıcı fonunu zimmetine geçirmiş olabileceğini tahmin ediyor. En kötüsü ise dolandırıcıların kimlikleri bilinmiyor. Binance araştırmasının sonucu şimdiden merak ediliyor. Daha fazla altcoin haberi için Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Squid Game (SQUID) Fiyatı Tekrar Uçuşa Geçti: Binance’tan Soruşturma!