ABD'de Tarihe Geçecek Bir İlk Yaşandı: Kripto Paralara Yer Verildi!
ABD'de Tarihe Geçecek Bir İlk Yaşandı: Kripto Paralara Yer Verildi!

ABD’de Tarihe Geçecek Bir İlk Yaşandı: Kripto Paralara Yer Verildi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABD Merkez Bankası’na göre, kripto para fiyatlarındaki son astronomik artış, yatırımcılar tarafından alınan risk oranındaki artışın doğrudan bir sonucu. Fed, finansal sistemin istikrarı hakkındaki 6 aylık genel değerlendirmesinin bir parçası olarak dijital paralar ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Fed, tarihte İlk kez ‘Para Poitikası Raporu’nda dijital paralara yer verdi. jijital paralar için önemşi bir gelişme.

Tarihe geçecek

Çeşitli kripto varlıklarının fiyatlarındaki artışın, kısmen artan risk iştahını da yansıtığını ileri süren raporda, Fed ayrıca yatırımcılara kripto varlıklarının yüksek volatilitesi konusunda bir de uyarı yayınladı ve şu ifadelere yer verdi:
Yatırımcıların risk iştahının düşmesi, faiz oranlarının beklenmedik bir şekilde yükselmesi veya toparlanmanın durması halinde varlık fiyatları önemli düşüşlere karşı savunmasız olabilir.
Rapordaki bu bölüm, Fed’in iki yıllık Para Politikası Raporunda kripto varlıklarının varlığını kabul ettiği ilk değerlendirme olarak tarihe geçecek. Bloomberg‘e göre, kripto para biriminin finansal piyasaya katkısının tanınması, politika yapıcıların, dijital varlıkların artan etkisine dikkat etmekten başka seçeneği olmadığını gösteriyor.

 Kripto para karşıtlığı sona erecek mi?

ABD, en iyi Blockchain merkezi olmasına ve dünyanın en büyük benimseme oranına sahip olmasına rağmen, kripto para birimi endüstrisine karşı oldukça soğuk kaldı. Coinbase, ABD’deki düzenleyici gereklilikleri karşılamak için büyük çaba sarf ederken, Ripple gibi diğer şirketler, kripto para karşıtlığı nedeniyle operasyonlarını yurtdışına taşımakla tehdit etti.
SEC Bu Altcoin Projesinin Fişini Çekti: Borsalardan Kaldırılıyor!
Bu, hem Telegram’ın kripto projesi hem de Facebook’un Libra’sı için neredeyse geri dönüşü olmayan bir noktaya kadar raydan çıkan ortamın aynısı. Fed Başkanı Jerome Powell, kripto para birimlerini yalnızca spekülasyon araçları olarak değerlendiriyor ve Bitcoin’in, onu dolar için potansiyel bir tehdit haline getirecek temel özelliklerden yoksun olduğu için daha çok altının yerini aldığını ekliyor. Ek olarak, Powell geçmişte ABD’nin dijital bir doları dikkate alması durumunda bunun nakit yerine geçmeyeceğini, sadece mevcut ödeme sistemlerini tamamlayacağını belirtmişti. Ancak son gelişmeler, politika yapıcıların hızla gelişen sektöre ısındığını gösteriyor. 11 Mayıs’ta Powell, aylık günlüğündeki kayıtlara göre 12 Mayıs’ta Coinbase CEO’su Brian Armstrong ve kripto savunucusu Christopher Giancarlo ile bir araya geldi. Benzer şekilde, Elizabeth Warren kısa süre önce ABD SEC’ye kripto varlıkları hakkındaki anlayışını ve düzenleyici gözetimini detaylandırması için bir aydan az süre verdi.

 Çin CBDC yarışını önde götürüyor!

 Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, dijital para birimini test ederken, ABD hala ön araştırma aşamasında. Birçok finans uzmanı, ABD dolarının dünya para birimi rezerv durumunu ve Çin hükümetinin kontrolü altındaki insanların özgürlük ve haklarını tehdit ettiği için ABD’nin dijital para geliştirmede Çin’in gerisinde kalma tehlikesinin altını çizdi. Powell’a göre dijital para birimleri için uluslararası standartların geliştirilmesine öncülük etmek isteyen Fed, CBDC’leri ele alan bir araştırma makalesi yayınlayacak.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

ABD’de Tarihe Geçecek Bir İlk Yaşandı: Kripto Paralara Yer Verildi!