featured

Wells Fargo dan kripto risk yönetimi şirketine yatırım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABDli banka Wells Fargo kripto risk yönetimi start-up şirketi Elliptice yatırım yaptı

Şirketlere blockchain transferlerinin düzenlemelere uyumlu olmaları konusunda yardımcı olan Elliptic aralarında Wells Fargo Strategic Capitalın da bulunduğu yatırımcılardan 28 milyon doların üzerinde kaynak topladığını belirtti.

Londra merkezli Elliptice yatırım yapan diğer şirketlerin arasında Tokyodan SBI Group ve Santander InnoVenture da bulunuyor.

Elliptic Asyada büyümeyi ve finans kurumlarının kripto varlıklarına giriş ve çıkışları saptamalarına ve buna ilişkin riskleri daha iyi değerlendirmelerine yardımcı olan yazılımının yayılmasını hızlandırmayı hedefliyor.

Elliptic CEOsu James Smith telefon mülakatında “Bankaların kripto riskleri yönetme konusunda ne yapmaları gerektiğine ilişkin çok fazla şey öğrendik.” dedi.

Blockchain olarak adlandırılan dijital kayıtlar üzerinden gerçekleştirilen kripto para işlemlerini izlemek üzere 2013 yılında kurulan Ellipticin yazılımı para aklama terör finansmanı ve yaptırımlardan kaçınma ile ilgili bağlantıları ortaya çıkarmak için küresel ölçekte 100den fazla müşterisi tarafından kullanılıyor.

Wells Fargo dan kripto risk yönetimi şirketine yatırım