featured

BAT nasıl en çok kullanılan DeFİ tokenı oldu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Compound DeFi alanını fethederken BAT işlem hacminde ve fiyatında anormal bir artış görüldü.

 Blok zinciri analiz firması Flipside Cryptonun son araştırmasına göre Bravenin tokeni BAT 19 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe en çok kullanılan ERC-20 tokeni oldu. BAT tokeninden elde edilen 931 milyon dolarlık işlem hacmi Ether ve Dainin toplam hacminden daha fazla oldu.

 BAT Brave Browser kullanıcılarının reklam görüntülemesini teşvik etmek ve ödüllendirmek için kullanılan simge. Reklamları engellemenin arkasındaki fikir reklamverenleri reklamları izleyen ve kişisel verilerini paylaşan son kullanıcılarla gelir paylaşmaya teşvik etmek olarak özetlebilir.

 Brave blok zinciri reklam alanında önemli bir aktör olsa da ve kripto yatırımcıları BAT ile sıklıkla işlem yapsa da fiyat ve ticaret hacmindeki en son artış anormal olarak nitelendirildi.

 Flipside Cryptoya göre BAT hacmindeki ve fiyatındaki son artış Compound adlı başka bir DeFi projesindeki gelişmelere bağlıydı.

 Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Compound (COMP) DeFi alanında ilgi odağı oldu. Yakı zamanda piyasaya sürülen COMP tokeni ticaretinin ilk haftasında yüzde 233 yükseldi.

COMP toplam değer açısından en büyük DeFi protokolü haline geldi.

 Flipside Cryptodan elde edilen verilere göre faaliyetteki artışın nedeni BAT gibi tokenlerin yüzde 30luk bir faiz oranına sahip olması şeklinde açıklandı.

İNORGANİK AKTİVİTENİN SAKINCALARI

BAT kullanımındaki artış genel DeFi ekosistemine herhangi bir acil tehdit oluşturmuyor gibi görünse de bu tür inorganik aktivitenin kolay gözden kaçan birkaç sonucu bulunuyor.

BAT nasıl en çok kullanılan DeFİ tokenı oldu?