Bu Tahminlere Dikkat: 2022 Yılında Gerçekleşmesi İmkansız!
Bu Tahminlere Dikkat: 2022 Yılında Gerçekleşmesi İmkansız!

Bu Tahminlere Dikkat: 2022 Yılında Gerçekleşmesi İmkansız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılının 3. ve 4. çeyreğinde, Bitcoin (BTC) fiyatının en yüksek seviyelere ulaştığı zaman ATH’si 69 bin dolar seviyesine çıktığındaki görünüme yakın olmasından kaynaklı, 2022 sonu için epeyce yükseliş fiyatı tahminleri yapıldı. 2021 yılında gerçekleştirdiği bir röportajda analist Willy Woo, 2021 boğa döngüsünden sonra kripto para piyasalarında düşüş eğilimi olmayacağını söyledi. USDC’nin geçen yılki büyümesi, birçok kişinin fiat paranın USDT’yi piyasadaki en iyi stabilcoin olarak geçeceğine inanmasına neden oldu, ancak gerçekleşmedi.

2022 yılının sonuna kadar asla gerçekleşmeyecek 5 kripto tahmini

Bitcoin ve diğer en iyi kripto para birimleri 2021’de ATH’larını gerçekleştirdi. Bunlarla birlikte yüksek umutlar, piyasa katılımcılarını ve analistleri, çoğu birkaç yükseliş sonucunu tahmin etmeye yöneltti. Bitcoin fiyatı Kasım 2021 tarihinde ATH’sine ulaşırken, küresel kripto piyasası değeri 3 trilyon dolara yükseldi. Kripto para piyasalarındaki gelen yükselişler veya yüksek umutlar, analistlerin ve ünlü yatırımcıların yükseliş piyasası tahminleriyle birlikte gelen bir perakende çılgınlığını başlattı.

 

Bununla birlikte, 2022’de kripto para yatırımcıları için başka olaylar daha gerçekleşti. Makroekonomik belirsizlik, enflasyon ve Fed’in faiz artırımları oldukça değişken kripto piyasasını kurtaramadı. Çoğu kripto para biriminin yaşadığı büyük kayıplı çöküşler, 2021’de gerçekleşen yüksek fiyatları geriden bıraktı. Kriptoarena.com olarak siz değerli okuyucularımıza, 2022 yılında gerçekleşmesi imkansız olan gelişmeleri aktarıyoruz.

Bitcoin (BTC) 100 bin dolar olacak

2022’nin 3. ve 4. çeyreğinde, Bitcoin fiyatı en yüksek seviyelerde hareket ettiği dönem oldu. Sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara kadar çıktığında, 2022 sonu için epeyce yükseliş fiyatı tahminleri yapıldı. Bazı tahminler BTC fiyatının 100 bin dolar ve hatta 162 bin dolar olarak belirledi. Bitcoin fiyatı 2022’nin 4. çeyreğinde 20 bin doların altında dalgalanırken, yükseliş beklentileri ise tükenmiş görünüyor. 2021’de Plan B’nin Stok Akışı (S2F) modeli, Bitcoin için 2022’ye kadar 100 bin dolar ve 2025’e kadar 1 milyon dolar gibi olağanüstü yüksek fiyatlar öngördü.

Analist’in BTC fiyatı için en kötü durum senaryosu, 2021’in sonunda 135 bin dolar oldu. Bu ise, BTC’nin geçtiğimiz yıl kaydettiği 45.600 dolarlık gerçek yıllık kapanışın çok üstünde kaldı. Ünlü analist Willy Woo da BTC için 162 bin dolarlık bir yıl sonu tahmini gerçekleştirdi. Woo, 2021 sonuna kadar BTC için 200 bin dolarlık bir fiyatın hala mümkün olduğunu söylemeye devam ediyor. Woo ayrıca BTC’nin 50 bin doların altına düşmeyeceğine inanıyordu. Ancak kripto kışının ardından Woo, 30 bin dolar seviyesinin bu yıl BTC fiyatının görmesi gereken yeni 100 bin dolar olduğunu söyleyerek tahminini revize etti.

Ayı piyasası diye bir şey yok!

What Bitcoin Did podcast’iyle ilgili 2021 röportajında ​​Woo, ayrıca 2021 boğa döngüsünden sonra kripto para piyasasında düşüş eğilimi olmayacağını belirtti. Bir ayı piyasası olmayacağını ve BTC fiyatının büyük olasılıkla dalgalanmaya devam edeceğini söyledi. Bununla birlikte, BTC fiyatı yüzde 70’in üzerinde bir geri çekilme yaşadı. En iyi kripto para birimlerinin çoğu ATH’larından çift haneli rakamlarda olduğundan, daha büyük piyasalarda yer alan ayıların kontrolü altına geçtiği görünüyor.

Ethereum, Bitcoin’den daha iyi performans sağlayacak

2021’de hem BTC hem de ETH ATH’larını elde ederken, ETH fiyatı Bitcoin’den önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi. Ekim ve Kasım 2021 boyunca, BTC yüzde 64’e yakın kazanç kaydetti, ETH ise daha büyük Bitcoin kazançlarını gölgede bırakacak şekilde yüzde 70’in üzerinde kazanç elde etti.

2022

Eylül 2022’de planlanan Ethereum Merge ile kripto piyasası, ETH fiyatının bir kez daha BTC fiyat hareketini gölgede bırakmasını bekliyordu. Ancak gerçekleşmedi, çünkü ETH büyük ölçüde BTC’nin hareketlerini takip etti. Şimdilerde ise hem ETH hem de BTC’nin kısa vadeli ve uzun vadeli yatırım getirisi negatifte yer alıyor. Ethereum’un yıllık ROI’si eksi 65.48’de, Bitcoin’in ROI’si eksi 68.30’da kaldı.

USDC, en büyük stabilcoin olarak USDT’i geçecek

Stabilcoin’in piyasa değeri 55 milyar doları aştığından USDC’nin geçen yılki büyümesi, birçok kişinin USDT’i piyasadaki en iyi stabilcoin olarak geçeceğine inanmasına neden oldu. Bununla birlikte, mevcut dönemde USDT, piyasa kapitalizasyonuna göre üçüncü en büyük kripto para birimi olarak piyasalardaki yerini koruyor. USDT’nin piyasa değeri 68.43 milyar dolar iken USDC’nin piyasa değeri 44.99 milyar dolarda yer aldı.

Memecoin’ler ve metaverse token’ları 2022 yılında patlayacak

Önde gelen memecoin projeleri Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB), çoğunlukla perakende coşkusu veya Elon Musk kaynaklı rallilerle 2021 boyunca dikkat çekti. Büyük sosyal ilgi gören projeler ise, ApeCoin (APE) ve Decentraland (MANA) gibi Metaverse token’lar oldu. DOGE ve SHIB gibi memecoin’ler 2021’in üçüncü çeyreğinde piyasa kazanımlarına öncülük ederken, Metaverse token projeleri fiyat ve popülerlik açısından 2021’in sonuna doğru yükseliş yaşadı. Ancak 2022 yılı içerisinde hem memecoin’ler hem de metaverse token’lardaki ilgi kayboldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Tahminlere Dikkat: 2022 Yılında Gerçekleşmesi İmkansız!