2018'deki Tarihi Çöküşü Bilen Analistten Çarpıcı Bitcoin Yorumu!

2018 Bitcoin Ayı Piyasasını Öngören Analist: Sakın Bunu Yapmayın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kripto para piyasasının önde gelen analistlerinden ve uzman trader Peter Brandt, Bitcoin (BTC)’in güven veren temel yapı taşlarından koptuğunu söylüyor.

Bitcoin, 8 bin dolar seviyelerine kadar düşebilir mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) Çarşamba ve Perşembe günleri devasa düzeltmeler yaşadı. Bir ay önceki seviyelerinden yüzde 17 değer kaybeden BTC, an itibariyle 42.119 dolardan işlem görüyor. Paylaştığı tweet’te, Brandt, ”Boğa piyasasında bir şeylerin yanlış gittiğini gördüm. Buna dair toplulağa açıklamalar yaptımm. Ancak geriye dönüp baktığımda, olayı yeterince ciddiye almamış olabilirim. Göreceğiz.” açıklamasını yaptı. Brandt, 2018’in ilk aylarında başlayan önceki ayı piyasasının başlayacağını doğru olarak tahmin eden analist olarak biliniyor . Uzman, bu durumdarda Bitcoin’in genelde yüzde 80’den fazla düşüş yaşadığını belirtmişti. Analiste göre, böyle bir düşüş, Bitcoin’i mevcut fiyatlara göre 8.340 dolar aralığına kadar indirebilir.
Tecrübeli trader, yatırım şirketi Vailshire Capital’in CEO’su Jeff Ross’un dipten alın çağrılarını da eleştirdi. Ross, Twitter’da uzun vadeli BTC yatırımcılarının önümüzdeki aylarda ucuz Bitcoin satın almak için ek fırsatlara sahip olabileceğini söyledi. Ancak Brandt, BTC yatırımcılarını, işlerin belirsiz ve riskli bir sürece gittiği bir dönemde, daha fazla yatırım yapmamaları konusunda uyardı. Uzmana göre, bu bir trader riçin kutsal bir kural. Analist,  “1980’de, 50 doları aşan gümüş için aynı şeyi söyleyenleri hatırlıyorum. Daha sonra 3,65 dolara düştü ve 24 yıl boyunca toperlanamadı. BTC’nin aynı durumu yaşayacağını söylemiyorum, ancak benimsediğim kutsal bir ticaret kuralı var: böylesi durumlarda daha fazla yatırım yapmamak” ifadelerini kullandı.

Omuz-Baş-Omuz (OBO) formasyonu, ayı piyasasına işaret ediyor

Bitcoin (BTC), yeni yıla kötü bir başlangıç yaptı. Bazı uzmanlar, hala 100 bin doların mümkün olduğunu iddia ederken, önde gelen bir stratejist bu hedefin 2023’te bile hayal olduğunu söyledi. Yatırım şirketi InTheMoneyStocks.com’un CEO’su Gareth Soloway Yahoo Finance’a verdiği demeçte, ”Bitcoin’i seviyorum. Ben, teknik bir analistim. Gerçekleri söylemem gerek. Grafikler, gerçekleri söylüyor. Bitcoin, Omuz-Baş-omuz, (OBO) formasyonu oluşturdu. İster inanın ister inanmayın, 2022′nin başlarında veya 2023’ün başlarında, Bitcoin’de 20 bin doların altında bir hareket görebilirsiniz” açıklamasını yaptı. Omuz Baş Omuz formasyonu yükselen bir trend sonrası bir ayı pozisyonuna girmek için kullanılabilen doğru sonuç veren bir dönüş formasyonu olarak tanımlanabilir.
Bitcoin için kritik seviyeyi açıklayan Soloway, “Geçen ay Bitcoin’in 52 bin ile 46 bin dolar arasında sıkıştığını gördük. 46 bin dolar seviyesi önemli bir destek seviyesiydi. Dolayısıyla teknik olarak, eğer bu 46 bin doların altına düşerseniz, 42 bin doları göreceksiniz. Bu, Kasım ayının başından itibaren en düşük seviye.” ifadelerini kullandı. Uzman ayrıca, Dow ve S&P 500’in Noel’de ralli yaşadığına dikkat çekerken, Bitcoin’in geçen ay düşmeye devam ettiğini belirtti. BTC, an itibariyle Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 35 geride. Analist, altının bu yıl BTC ve borsadan daha iyi performans göstereceğini ifade ediyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

2018 Bitcoin Ayı Piyasasını Öngören Analist: Sakın Bunu Yapmayın!