2008 Krizini Bildi! Hayatı Film Oldu! Ünlü İsimden Kripto Para Uyarısı!
2008 Krizini Bildi! Hayatı Film Oldu! Ünlü İsimden Kripto Para Uyarısı!

2008 Krizini Bildi! Hayatı Film Oldu! Ünlü İsimden Kripto Para Uyarısı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
2008’deki ABD finansal krizini önceden bilerek büyük paralar kazanan ve ”The Big Short” filmine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry yatırımcıları uyararak, mevcut balonun en büyüğü olduğunu iddia ediyor. Burry’nin uyarısı kripto para piyasası için de geçerli.

Kripto para piyasasına uyarı: Bugüne kadarki en büyük balon

Ünlü yatırımcı ve özel yatırım şirketi Scion Asset Management’ın kurucusu Michael Burry, Twitter’da kripto para piyasasını gidişatı üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Burry, en çok 2007 ve 2010 yılları arasında meydana gelen ve yüksel faiz oranalrının neden olduğu mortgage krizini öngören ve bundan kar eden ilk yatırımcı olarak biliniyor. Burry şöyle bir tweet attı:

 Bu, öngördüğüm üçüncü ve en büyük balon olacak

Teknik Analistten Kritik Bitcoin ve Dolar Yorumu: BTC Fiyatı Etkilenecek!
 
Seneyimli yatırımcı, Ekim ayında, ”Kripto para birimlerinin bir balonun içinde olduğuna inanıyorum” açıklamasını yapmıştı. Bununla birlikte, CNBC ile yaptığı bir röportajda, yine benzer açıklamalarda bulunmuştı. Yönetici, Haziran ayında “en büyük çöküş” konusunda uyardı. Burry, kripto para piyasasının trilyon dolarlık piyasa değerini kaybedeceğini ve kaotik bir ortamın çıkacağını tahmin etmişti. Piyasa için felaket senaryosu öngören tek kişi Burry değil. Bu ayın başlarında, milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller da bütün piyasasnın bir balonun içinde olduğunu söyledi. Ünlü yatırımcı, “Kripto para birimleri, hisse senetleri, NFT… Bütün her şey hassas bir ablonun içinde” ifadesini kullanmıştı.

Robert Kiyosaki, felaket tellallığı mı yapıyor?

Bu arada, ”Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, sürekli olarak küresel çapta bir ekonomik çöküşün meydana geleceği konusunda uyardı bulunuyor. Ekim ayının sonunda, dev bir çöküşün ve ardından yeni bir finansal krizin geleceğini tahmin etti. Ekonomist, yatırımcılara altın, gümüş ve Bitcoin satın almalarını tavsiye ediyor.
Ünlü Ekonomist Kiyosaki Yatırım Yaptığı Kripto Paraları Açıkladı!
 

Öngörülen kriz ve felaket senaryolarına rağmen, El Salvador, bu yıl Eylül ayında BTC’yi yasal ödeme aracı olarak resmen kabul ettikten sonra lider kripto para birimi Bitcoin ile tarih yazmaya devam ediyor. Kriptoarena.com olarak daha önce belirttiğimiz üzere, El Salvador’un tarihi kararının arkasındaki kilit isimlerden biri ülkenin Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, ülkede Bitcoin cüzdanı kullananların sayısının banka hesabı kullananların sayısını geçtiğini ortaya koyuyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

2008 Krizini Bildi! Hayatı Film Oldu! Ünlü İsimden Kripto Para Uyarısı!