Ünlü CEO Açıkladı: Bitcoin Dijital Altın Ama…

Cardano (ADA) ekosistemi ve IOG Kurucu Ortağı ve CEO’su Charles Hoskinson, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in dijital altın olup olmadığını belirlemek adına tartışma konusunda ağırlık veriyor.

Hoskinson, Bitcoin için dijital altın diyenlerden ancak…

Piyasa kapitalizasyonuna göre lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) dijital altın olarak adlandırılıp adlandırılmaması gerektiği konusunda ciddi bir tartışma içerisine girdi. Hoskinson’a göre BTC’nin gelecekte altın gibi değerli olabilmesi adına şunlar gerekiyor:

“Dijital altın” tanımı, Bitcoin destekçilerinin birçok yatırımcıyı en üst varlık sınıfını benimsemeye çekmek amacıyla kullandığı bir yatırımsal isimlendirmedir. Bu tabir Bitcoin meraklılarına göre, en iyi varlık sınıfı, değerli sarı metal olan altın ile aynı değer ve fayda deposunu sağlayabilir.

Cardano ekosisteminin kurucusu ve kripto para girişimcisi Charles Hoskinson, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in dijital altın olduğu konusundaki desteklerini tekrarladı. Cardano kurucusu bu paylaşımı 16 dakika boyunca canlı bir YouTube yayını ile aboneleri ile paylaştı. Cardano kurucusu konuşmasında şunlara yer verdi:

Bitcoin’in dijital altın olduğu hakkında çok fazla olay duyuyorsunuz. Buna katılıyor olmam sizleri şaşırtabilir. Bence Bitcoin sadece dijital altın olarak değerlendirilmemeli, aynı zamanda gerçek kullanımı ve faydası olduğunu düşünüyorum.

Hoskinson: BTC’nde bu iki önemli özellik bulunmuyor

Hoskinson, BTC’yi iyi bir değer deposu olarak gördüğünü belirtse de, lider kripto para biriminin, muazzam bir oynaklığa sahip olması nedeniyle kripto para birimin iki ana özelliğinin (değişim aracı ve hesap birimi) yetersiz kaldığını düşünüyor. Ancak altın için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hoskinson konuşmasında şunları dile getiriyor:

Sorun şu ki, Bitcoin bir değişim aracı ve hesap birimi kadar iyi değil. Bir şeyleri BTC ile fiyatlandırmak zorlu bir iştir. İnsanlar gerçek hayatta Bitcoin kullanarak işlem gerçekleştirmek istemiyorlar, onu yalnızca biriktirmek istiyorlar.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Haziran ayında YouTube kanalında yayınlanan bir video paylaşımında, IOG Kurucu Ortağı ve CEO’su Charles Hoskinson, Gillibrand-Lummis’in kripto para birimleri hakkındaki düşünceleri ile ilgili görüşlerini aktardı:

Açıkçası bu ileriye dönük atılmış büyük bir adım olarak kabul edilebilir. Washington’un endüstriyi gerçekten dinlediği yerin bir örneği. Ve insanlarla iç içe olmaları güzel. Kripto’ları çılgın bir standarda ya da diğerine yönlendirmedi veya bir lobici onu ele geçirmedi, onu yalnızca bir aktörün diğerine fayda sağlayan zehirli bir canavara da dönüştürmedi… Umudum, ilerleyen dönemlerdeki 12-24 ay içerisinde hep birlikte çalışırsak sonunda bir şeyler elde edebiliriz ve o zaman biter. Aslına bakıldığında ise yapıcı ve endüstri olarak yenilik yaparak ilerlemenizi sağlayan bir düzenleme temelimiz var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!