Kripto Paralar İçin Güzel Günler Yakın mı? İşte Cevabı…

Yaklaşmakta olan finansal durgunluk korkularıyla birlikte, Kripto para analistlerinin bir bölümü kripto piyasalarında önemli bir geri dönüş öngörüsüne sahip olduklarını belirtiyorlar. Mevcut durumda kripto para piyasası büyük ölçüde borsa ile ilişkili şekilde. Ancak, ekonomik bir gerileme olasılığının kripto paralar adına avantaj anlamına gelebileceği aktarılıyor. Bu anlamda, bir Birleşmiş Milletler kuruluşu Pazartesi günü FED dahil olmak üzere birçok merkez bankasını resesyon riskleri konusunda uyarılarda bulundu. Bu arada, kripto para fiyatları son birkaç haftadır mevcut fiyat aralıkları etrafında büyük ölçüde durağan kalmaya devam etti.

Durgunluğun kötüleşmesi durumunda neler yaşanabilir?

Ajans, merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeleri halinde resesyon ve ardından uzun süreli durgunluk riskiyle karşı karşıya oldukları hakkında görüşlerini belirtti. Wall Street Journal tarafından yayınlanan habere göre ajans, FED’in hızlı faiz artışlarına devam etmesi halinde gelişmekte olan ülkelere ciddi zarar verme riskini taşıdığını söyledi. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), FED’in faiz oranındaki yüzde puanlık bir artış yaşanması durumunda diğer zengin ülkelerdeki ekonomik yükselişleri önemli ölçüde geriletmeye başladığını belirtti.

UNCTAD genel sekreteri Rebeca Grynspan, resesyondan kaçınmak adına hala zamanın olduğunu söylüyor:

Durgunluğun yakınına gelmişken geri adım atmak için hala vakit var. Enflasyonu sakinleştirecek ve tüm savunmasız grupları destekleyecek araçlara sahibiz. Ancak mevcut hareket tarzı, özellikle gelişmekte olan ülkelerde en savunmasız olanlara zarar veriyor ve dünyayı küresel bir resesyona sürükleme riskini beraberinde getiriyor.

 

Durgunluk kripto para piyasası adına ne anlama geliyor?

Durgunluğun yaşanması durumunda, kripto para birimlerinin nasıl bir fiyatlandırma ile karşı karşıya kalacağı konusunda bölünmüş bir görüş var. Topluluğun çoğunluğu, borsalarda düşüşler yaşanması halinde kripto piyasasının batacağını düşünürken, karşıt görüşte de yükselişler olacağı inancı var. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; 2023 yılında bir durgunluk olacağından emin olan Amerikalı yatırımcı Stan Druckenmiller, kripto piyasasının lehine olacağı düşüncesine sahip olduğunu belirtiyor. Merkez bankalarına olan güvensizliğin artmasıyla birlikte ​​kripto para birimlerinin fayda sağlayabileceğini belirtiyor. Benzer şekilde, uzmanlar, merkeziyetsiz doğası sayesinde Bitcoin’in muhtemelen kendi yolunu çizeceğini düşünüyorlar.

Son zamanlarda makroekonomik koşullarda kaynaklı olarak birkaç ters hareketle karşılaşmış olsa da, Bitcoin (BTC) fiyatının son 30 güne bakıldığında büyük ölçüde aynı seviyede kaldığı görülüyor. Son bir ayın geneline bakıldığına ise BTC 19.700 dolar seviyesinin altında kaldı. CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, BTC sın 24 saat içerisinde yüzde 3.51 oranında yükselişle şuanda 19,791 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!