Yeni Dipler mi yoksa Zirveler mi? Kıdemli Analistten Altın Tahmini!

Altın fiyatları biraz daha yüksek ve Perşembe günü öğlen ABD işlemlerinde günlük en yüksek seviyelere yakın. Sarı metal, ABD borsasının bazı güvenli liman alımlarının tekrar eridiğini ve tahvil piyasalarının ortasında riskten kaçınmanın arttığını gördüğü için erken kayıplarını sildi. Ayrıca, değerli metaller için günlük yükseliş unsurları, ABD dolar endeksinde ve gün ortasında Hazine getirilerinde hafif bir düşüş içerir. Aralık ayı altını en son 2,10 dolar artışla 1,672,20 dolardan, aralık gümüşü ise 0,08 dolar düşüşle 18,80 dolardan kapandı. Görüşlerini sıkça paylaştığımız kıdemli analist Jim Wyckoff’un analizlerini aktarıyoruz.

Altın fiyatlarını etkileyen faktörler ve piyasalara genel bakış

ABD hisse senedi endeksleri keskin bir şekilde düştü ve gün ortasında son zamanların en düşük seviyelerine yaklaştı. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, piyasa, yükselen enflasyon, küresel ekonomik durgunluk, para birimi ve finansal piyasalardaki istikrarsızlık nedeniyle korkutuluyor. DeVere Group’tan Nigel Green, İngiltere hükümeti, tüm finansal sistemi tehdit eden bir “kıyamet döngüsü” yarattı ve acilen harekete geçmeleri gerekiyor, dedi. Yorumları, İngiltere Merkez Bankası’nın Çarşamba günü İngiltere tahvillerini satın almak için adım atmasının ardından geldi. Uluslararası Para Fonu, İngiltere hükümetini vergi indirimleri ve harcamaları konusundaki planı hakkında uyardı ve bunun eşitsizliği artıracağını, fiyatları yukarı iten baskılara katkıda bulunacağını söyledi.

Bugün kilit dış piyasalar Nymex ham petrol fiyatlarının daha sıkı olduğunu ve varil başına 83.00 dolar civarında işlem gördüğünü görüyor. Bu arada, 10 yıllık ABD Hazine notunun getirisi yükseliyor ve bir gecede yüzde 4.0’ın üzerine çıktıktan sonra yüzde 3.729’a ulaşıyor. 2 yıllık Hazine bonosu getirisi yüzde 4,39’dur.

Altın teknik analizi

Teknik olarak, Aralık ayı altın vadeli ayıları hala genel olarak yakın vadeli teknik avantaja sahiptir. Fiyatlar günlük çubuk grafikte altı haftalık bir düşüş trendinde. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, 1.700,00 dolardaki sağlam direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını 1.600,00 dolarlık sağlam teknik desteğin altına itiyor. İlk direnç 1.685,00 dolardan, ardından 1.700,00 dolardan görülüyor. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 1,649.30 dolarda ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 1,622.20 dolarda görülüyor.

Gümüş teknik analizi

Aralık ayı gümüş vadeli ayıları, genel olarak yakın vadeli teknik avantaja sahiptir. Gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları sağlam teknik direncin üzerinde 20.00 dolardan kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, Eylül ayının en düşük seviyesi olan 17,40 dolarlık sağlam desteğin altında fiyatları kapatmaktır. İlk direnç bu haftanın en yüksek seviyesi olan 19,045 dolarda ve ardından 19,40 dolar seviyesinde görülüyor. Bir sonraki destek Salı günkü en düşük seviye olan 18.295 dolar ve ardından 18.00 dolar seviyesinde görülüyor.

Bakır teknik analizi

Aralık N.Y. bakır bugün 670 puan artışla 342.55 sentten kapandı. Fiyatlar bugün seansın en yüksek seviyesine yakın bir yerde kapandı. Bakır ayılar genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahiptir. Fiyatlar günlük çubuk grafikte dört haftalık bir düşüş trendinde. Bakır boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, Eylül ayının en yüksek seviyesi olan 369.25 sentte fiyatları sağlam teknik direncin üzerine itmek ve kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları Temmuz ayının en düşük seviyesi olan 315.55 sentte sağlam teknik desteğin altında kapatmaktır. Direnç önce 350,00 kuruşta, ardından 355,00 sentte görülüyor. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 330,55 kuruşta, ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 324,30 sentte görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!