Kripto Düzenlemeleri Ethereum ve Bitcoin’i Nasıl Etkileyecek?

ABD Senatörü Cynthia Lummis, gazeteci Natalie Brunell ile yakın zamanda gerçekleştirdiği bir röportajda, ABD’de yaklaşmakta olan kripto para düzenlemesi ve Bitcoin ile Ethereum hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Hoskinson, Senatör Cynthia Lummis’in konuşmasını yorumluyor

7 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan bir basın açıklamasında yer alan bilgilerde şunlara yer verildi:

ABD. Senato Tarım Komitesi üyesi Senatörler Kirsten Gillibrand (D-NY) ve Senato Bankacılık Komitesi üyesi Cynthia Lummis (R-WY), tam bir düzenleyici çerçeve oluşturacak dönüm noktası olarak kabul edilebilecek iki taraflı bir yasa olan Sorumlu Finansal Yenilik Yasası’nı tanıttı. Kripto para birimlerinin mevcut yasalara entegre edilirken sorumlu finansal yeniliği, esnekliği, şeffaflığı ve sağlam tüketici korumalarını teşvik edilecek.

7 Haziran 2002’de YouTube kanalında yayınlanan bir video paylaşımındaki rapora göre, IOG Kurucu Ortağı ve CEO’su Charles Hoskinson, Gillibrand-Lummis’in kripto para birimleri hakkındaki düşünceleri ile ilgili düşüncelerini aktardı:

Açıkçası bu ileriye dönük atılmış büyük bir adım olarak kabul edilebilir. Washington’un endüstriyi gerçekten dinlediği yerin bir örneği. Ve insanlarla iç içe olmaları güzel. Kripto’ları çılgın bir standarda ya da diğerine yönlendirmedi veya bir lobici onu ele geçirmedi, onu yalnızca bir aktörün diğerine fayda sağlayan zehirli bir canavara da dönüştürmedi… Umudum, ilerleyen dönemlerdeki 12-24 ay içerisinde hep birlikte çalışırsak sonunda bir şeyler elde edebiliriz ve o zaman biter. Aslına bakıldığında ise yapıcı ve endüstri olarak yenilik yaparak ilerlemenizi sağlayan bir düzenleme temelimiz var.

Senatör Ethereum hakkındaki soruları cevaplıyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Senatör Lummis 28 Eylül tarihinde Brunell ile gerçekleştirdiği konuşmaya geri dönüp bakıldığında Cumhuriyetçi Senatör’ün Bitcoin ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bitcoin, bazı hack olaylarının düzenlenmesi, ifşa edilmesi ve olay yerinden uzaklaştırılmasından gerçekten fayda sağlayacaktır. Çünkü bazı insanlar henüz Bitcoin ile altcoin’ler arasındaki farkı anlamıyorlar. Ayrıca birçok hileli olan altcoin projesi bulunuyor. Onlar dolandırıcılar. Dolayısıyla, YSK’nın denetimi ve yetkisi altında olması gerektiğini düşünüyor. Çünkü SEC, sorunları çözümlemek ve tüketiciyi korumak adına gerçekten iyi… Dolandırıcıların çoğu ortadan çıktığı anda, tam merkeziyetsizciliği ve onu dijital altın olarak adlandırmamızı sağlayan Bitcoin için o kadar iyi görünüyor. Dolayısıyla düzenleme Bitcoin için gerçekten iyi çünkü tüm kripto para birimleri arasında Bitcoin altın standart olarak ortaya çıkacak.

Brunell, lider altcoin projesi Ethereum (ETH) ile ilgili sorduğu sorularına Senatör tarafında şu yanıtları alıyor:

Ethereum, Proof of Work yerine Proof of Stake olmanın avantajlarını lanse etse de ve bu durum, çevre dostu olduğu ve insanların onu benimsemeye başladığı anlamına geliyor. Ancak bunun nasıl etkileyebileceğine dair çok az anlayış olduğunu düşünüyorum. Bu durumlar birlikte daha merkezi bir yaklaşım olduğuna inanıyorum. Bunu gerçekten anladığını düşündüğüm insanlardan biri, SEC’in başkanı olan Gary Gensler ve bu konulardaki sesi bu yönetim dahilinde önemli olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!