Ünlü Analist Plan B Daha Fazla BTC Satın Aldı! İşte Nedeni

Bitcoin Stock-to-Flow (S2F) modelinin sahibi PlanB, yakın zamanda üçüncü BTC yatırımını yaptığını takipçilerine aktardı. Ünlü analist’in son BTC alımında fiyat ise 20 bin dolar seviyelerinden işlem görüyordu. İşte detaylar…

Ünlü analist PlanB bir kez daha BTC satın aldı!

Lider kripto para biriminin Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolar seviyesine kıyasla önemli fiyat düşüşü nedeniyle, birçok kişi son birkaç ayda Bitcoin (BTC)’in son dönemlerini yaşadığını iddia etmişti. Ancak PlanB, kripto dünyasında karamsarlığın hakim olduğu bu günlerde BTC’ye olan güvenini tekrar hatırlattı.

Twitter’daki yakın tarihli bir gönderide PlanB, yıllar boyunca yaptığı Bitcoin alımlarının zaman çizelgesini ortaya koydu. Ekosisteme ilk olarak, önde gelen dijital varlığın yaklaşık 400 dolardan işlem gördüğü 2015 yılında girdi. Üç yıl sonra, BTC yaklaşık 4.000 dolar olduğunda daha fazla satın aldı. Üçüncü yatırımı, kısa süre önce, lider kripto para biriminin 20.000 dolar değerinde olduğu zamandı.

İlginç bir şekilde PlanB, her satın alma işleminde Google’da “Bitcoin’in sonu geldi” sorgularının sayısının çok yüksek olduğunu açıkladı. Yukarıda bahsedilen anlatı, bir piyasa çöküşü zamanlarında oldukça popüler hale gelir. Bu ifade, bu yıl Haziran ayında bitcoin’in 17.500 dolara (18 ayın en düşük seviyesi) düştüğü zaman tüm zamanların en yüksek seviyesine fırladı. Varlığın varlığı sırasında 450 defadan fazla “ölü” ilan edildiğini belirtmekte fayda var. Önceki fiyat düşüşlerine, önde gelen kişilerden gelen olumsuz tonlara ve yıkıcı makro ortama rağmen, her zaman sorunların üstesinden gelmeyi başardı ve şu anda 360 milyar doların üzerinde piyasa değeri olan bir varlık olarak duruyor.

Bu sayı, BTC’nin tahmini değerinin 1 trilyon doların üzerinde olduğu Kasım 2021’deki kadar etkileyici olmayabilir, ancak yine de Meta (eski adıyla Facebook), Walmart, Nestle ve daha fazlası gibi önde gelen şirketlerin piyasa değerinden daha fazla.

“100 bin dolarlık dönüm noktasına dokunabilir!”

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan popüler analist PlanB, en çok Bitcoin stok akış modelini (S2F) geliştirmesiyle ünlü. Dolaşımdaki arzına ve her yıl çıkarılan kripto para miktarına dayalı olarak makul bir gelecekteki Bitcoin/USD değerlemesi sağlar. 2022’nin başında PlanB, analizin kripto para biriminin 2023’ün sonunda 100.000 dolara ulaşacağını gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“BTC S2F 100+ olduğunda bir sonraki yarıya indikten sonra Bitcoin’in altından daha düşük bir piyasa değerine sahip olması beni gerçekten şaşırtacaktır.”

Daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız PlanB’nin tahminlerinin her zaman yerinde olmadığını belirtmekte fayda var. Bu yılın nisan ayında, BTC’nin bir daha 24.500 doların altına düşme olasılığının düşük olduğunu ve 2022’de 100 bin dolarlık dönüm noktasına dokunmanın mümkün olduğunu tahmin etti. Gerçekte, varlık son birkaç aydır 20.000 dolar civarında seyrederken, öngörülen fiyat etiketine yıl sonundan önce ulaşması pek olası görünmüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!