Kripto Para Milyarderi, Yeni Yatırımını Duyurdu!

Mike Novogratz’ın kripto para birimi odaklı finansal hizmetler firması Galaxy Digital, iflas eden kripto borç veren Celsius’un iflas işlemlerinin bir parçası olarak satılacak bir kripto saklama platformu olan GK8 için açık artırmayı kazandı. Galaxy, kendi kurumsal ana teklifi olan GalaxyOne’ı geliştirirken GK8’in saklama çözümünü kullanacak. İşte ayrıntılar…

Kripto para milyarderi Novogratz açıkladı: Çok önemli bir dönüm noktası

Galaxy tarafından Cuma günü duyurulduğu gibi, GK8 kurucuları CEO’su Lior Lamesh ve CTO Shahar Shamai, GalaxyOne için de kendi kendine saklama çözümleri sunarken, Galaxy’nin saklama teknolojisi işine liderlik etmeye devam edecek. Lamesh anlaşma ile ilgili şunarı söyledi:

Galaxy’nin desteğiyle, sektöre, Galaxy’nin sınıfının en iyisi hizmetlerinin, GK8’in kriptografi, güvenlik ve benzersiz Ar-Ge becerilerinin bir kombinasyonunu sergileyen yeni ve heyecan verici teklifler sunmayı amaçlıyoruz.

Şirket CEO’su Mike Novogratz Cuma günü yaptığı açıklamada, GK8’in satın alınmasının Galaxy ile dijital varlık depolama için “çok önemli bir dönüm npktası” olduğunu söyledi. GalaxyOne, Galaxy’nin kurumsal yatırımcıları için kripto ticareti, borç verme, marj ve türev ürünler sunmayı planlıyor. Kripto para milyarderi Novogratz tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Sektörümüz için çok önemli bir adım olan GK8’i satın almamız, Galaxy’yi sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için stratejik fırsatlardan yararlanma konusundaki istekliliğimizi de vurgulamaktadır.

Daha önce benzer anlaşmalar yapılmaya çalışılmış ancak vazgeçilmişti

Anlaşmanın şartları açıklanmadı, ancak Galaxy sözcüsü Michael Wursthorn, fiyatın Celsius’un bir yıl önce ödediğinden maddi olarak daha az olduğunu söyledi. Celsius, Kasım 2021’de GK8’i 115 milyon dolara satın almıştı. Celsius, geçen yıl GK8’i 115 milyon dolara satın aldı. Ancak, Kriptoarena.com olarak da bildiridğimiz gibi, Temmuz ayı başlarında kripto para firması iflas etti. FTX, o sırada Celsius için bir kurtarma anlaşması yapmayı düşündü, ancak bilançosunun durumunu gördükten sonra bu düşüncesinden vazgeçti.

Daha önce, Ağustos ayında Galaxy Digital,, kripto para saklama firması BitGo’yu 1,2 milyar dolara satın alma planından vazgeçmişti. O zamanlar Galaxy, BitGo’nun 31 Temmuz’a kadar finansal tablolar sunamadığını, anlaşmadan bu nedenle vazgeçildiğini söyledi. Anlaşmanın iptali, BitGo’nun Eylül ayında Galaxy’ye tazminat davası açmasına neden oldu. Celsius’un çöküşünün ardından Mike Novogratz, kripto endüstrisinin düşündüğünden daha kaldıraçlı olduğunu itiraf etmişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!