Kraken CEO’su Binance’i Eleştirdi: ‘Rezerv Kanıtı’ Anlamsız!

Kraken CEO’su Jesse Powell, Binance’in yakın zamanda başlattığı ”rezerv kanıtını” anlamsız bulduğunu açıklayarak hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance’i ve CEO’sunu hedef aldı. İşte ayrıntılar..

Kraken CEO’su tepki gösterdi: ”Rezerv kanıtı” anlamsız

Popüler kripto para borsalarından biri olan Kraken’in CEO’su Jesse Powell, Binance’e karşı eleştirilerde bulundu. Powell yaptığı açıklamalarda, rezerv kanıtının “borç kanıtı” olmadığı için anlamsız olduğunu söyledi. Dünyanın ne bğyğk kripto para borsalarından FTX’in çöküşünün ardından, FTX’in iflas başvurularına göre müşterilerinin varlıklarının önemli bir bölümünü ödünç verdiği keşfedildi. Bunun doğrudan bir sonucu olarak, önde gelen borsalar, kullanıcılara rezerv kanıtları konusunda güvence vermek ve piyasada şeffaflığı zorlamak için çabalıyor.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Binance, rezerv kanıtlarını açıklayan ilk kripto borsalarından biriydi ve çok sayıda başka kripto para firmasının da aynı şeyi yapması uzun sürmedi. Ancak, bu daha önceki rezerv kanıtı, borsalara ait soğuk cüzdanların bakiyelerinden başka bir şey değildi. Binance nihayet kriptografik kanıtlarla birlikte ”Merkle Tree” rezerv kanıtını piyasaya sürmesiyle birlikte, borsa sektör için bir ölçüt oluşturmaya çalıştı. Ancak Kraken CEO’su Jesse Powell, Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Binance’in rezervlerini şu sözlerle eleştirdi:

Üzgünüm ama hayır. Bu PoR değil. Bu ya cehalettir ya da kasıtlı olarak yanlış beyandır.

Binance CEO’su CZ, Jesse Powell’a cevap verdi

Kraken CEO’su ayrıca, şeffaf olmanın tüm amacının, bir kripto para borsasının gözetiminde müşterilerine borçlu olduğundan daha fazla kriptoya sahip olup olmadığını anlamak olduğunu belirtti. Jesse’nin sözlerine yanıt olarak CZ, borsa sahiplerinin halka açık bir şekilde birbirlerine işaret ettiği “kriptoda” olduğunu ve daha sağlıklı bir kripto ortamı için faydalı olduklarını düşündüğünü belirtti. CZ twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Jesse bugün Binance’in Rezerv Kanıtı’nı sorguluyor. Cevap vereceğiz.

Bunları sağlıklı kontroller olarak görüyorum.

Binance, rezervlerini halka açıklarken, başlangıçta lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) varlıklarıyla başlayacağını ve önümüzdeki haftalarda ek token’ler ve ağlar ekleyeceğini duyurdu. Zhao ayrıca, üçüncü taraf denetçilerin dahil edilmesinin şu anda süreçte olduğunu belirtti. Bitcoin fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 0.9’luk bir yükselişle 16.586,75 dolar seviyelerinden işlem görüyor. BNB ise son 24 saatte yüzde 6.3 yükseliş yaşadı ve şuan 313,96 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!