PayPal, BitGo başta olmak üzere bazı kripto şirketlerini satın almak istiyor

 Çarşamba günü PayPal Bitcoin Ethereum ve diğer altcoinleri satın alma ve satma yeteneğini ekleyerek dijital varlıkları doğrudan destekleyeceğini açıkladığında kripto endüstrisini oldukça şaşırttı. Duyuru ayrıca firmanın yatırımcıları ve desteklediği perakende kullanıcıları arasındaki kripto para ödemelerini destekleyeceğini de belirtti.

Yeni raporlar PayPalın kriptoya olan ilgisinin bir değişim ve ödeme işlemcisi olarak hareket etmesinin çok ötesine geçtiğini gösteriyor.

Bloomberg PayPalın BitGo adlı kripto varlık şirketlerini satın almak istediğini bildirdi.

BitGo bu alanın en büyük koruyucularından biridir ve Wrapped Bitcoin projesinin yanı sıra fonlar ve hizmet sağlayıcılarla birlikte hizmet vermektedir. Galaxy Digital Goldman Sachs Jump Capital ve Wall Street içindeki ve dışındaki diğer firmalar tarafından yatırım yapılmıştır.

Bloomberg raporu PayPalın planlarının “konuya aşina olan kişilerden” bahsediyor.

BitGoyu satın alan firma büyük olasılıkla perakende müşterilerine dijital varlıklarla uğraşmak isteyen potansiyel olarak daha kurumsal müşterilerle birlikte saklama hizmetleri sunmasına izin verecektir.

Uzmanlar BitGo görüşmeleri başarısız olursa PayPalın başka şirketleri satın alabileceğini söyledi.

Şu anda şirketi satın alırsa PayPalın ne kadar harcayacağına dair hiçbir bilgi yok. Ancak Bloomberg 2018de şirketin bir dizi finansörden 170 milyon dolarlık bir değerleme ile 585 milyon dolar topladığını belirtti. Bitcoin o zamandan beri kurumsal bir varlık olarak daha fazla benimsenmiştir.

Comments (0)
Add Comment