Mike Novogratz’dan Kritik Bitcoin ve Ethereum Yorumu: Devam Edecek

Galaxy Digital CEO’su ve milyarder Mike Novogratz, lider kripto para birimi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde yaşanan olumsuzlukların yakın zamanda toparlanacağını düşünmediğini belirtiyor.

Novogratz, kripto para piyasaları için ilerleyen dönemler konusunda iyimser

2022 Galaxy Digital Q1 yatırımcı çağrısında, yatırım yönetimi firmasının CEO’su, geleneksel finans firmalarından artan benimsemenin onu genel olarak kripto para piyasaları hakkında iyimser tutmasına rağmen, önümüzdeki birkaç çeyrekte daha konsilide seyredeceğini belirtiyor. CEO, kripto para piyasaları ile ilgili genel durum hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor;

“Kripto, yeni bir dengeye ulaşana kadar muhtemelen NASDAQ ile konsilide olarak ticaret yapıyor… İçgüdüme göre gerçekleşecek daha fazla hasar var ve bu, yatırımcıların biraz para kazanmadan önce en azından önümüzdeki birkaç çeyrek dönem boyunca çok dalgalı, değişken ve zor bir piyasada işlem görecek. Bir dengede olduğumuzu hissedin. Aslında bu noktada oldukça iyimserim.”

Bu hafta Galaxy Digital , büyük kripto para piyasalarındaki fiyatlarında yaşanan düşüşler nedeniyle ilk çeyrekte 111,7 milyon dolarlık net kapsamlı zararda olduklarını açıkladı . Firma önceki 2021 yılındaki  döneminde 858,2 milyon dolar kazanmıştı. Novogratz, Galaxy Digital’in türbülansa rağmen güçlü kaldığını belirtiyor ve şunları söylüyor;

“Galaxy, kripto para piyasalarında yaşanan düşüşlerin arka planında güçlü bir çeyrek daha gösterdi ve Yatırım Bankacılığı ve Minning segmentlerimizden gelen rekor katkılar da dahil olmak üzere operasyonel iş kollarımızın dayanıklılığını ve sürdürülebilir karlılığını görmekten gurur duyuyorum.”

Bitcoin ve Ethereum ile ilgili tahminlerde bulunuyor

Novogratz, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’i 30 bin dolar seviyeleri civarında tutacağını ve lider altcoin ve akıllı sözleşme platformu Ethereum (ETH)’u da 2 bin dolar seviyelerinden desteğini tutacağını tahmin ettiğini belirtiyor. Şu anda Bitcoin 31,666,27 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Lider altcoin Ethereum ise şu anda 2,348,21 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi; Kripto piyasası çalkantılı ve zor bir süreçten geçerek tarihi günler yaşamaya devam ediyor. LUNA‘nın çöküşü bütün kripto paraları derinden etkilediği görülmekte. Terra Luna vakfı, UST‘yi tekrardan toparlamaya çalışmak için yoğun bir şekilde Bitcoin (BTC) satışı yaparken, LUNA’nın ise satışı yapıp yapmadığı henüz bilinmiyor. Terra Luna Vakfı’nın yaptığı satışlar Bitcoin (BTC) fiyatında anlık ve kesin düşüşler getirse de, lider kripto para biriminin o kadar satışa rağmen halen 30 bin doların üzerinde konumlanması yatırımcılara umut vermekte.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!