Federaller 40 Bin Bitcoin Konsolide Etti! Satış mı Olacak?

ABD Hükümetinin yakın zamanda kripto alanında artan faaliyetleriyle beraber yatırımcıların endişeleri artıyor. Düzenleyicilerin hala net bir karara varamaması birçok yatırımcı için son derece kritik. Bununla beraber son olarak Coinbase borsasına aktarılan binlerce Bitcoin (BTC), birçok yatırımcının aklına satış yapılabileceği ihtimalini getirdi! İşte detaylar…

Federaller ele geçirdiği Bitcoin (BTC)’leri hareket ettiriyor!

Glassnode tarafından paylaşılan yeni bir grafik, ABD hükümetinin tahmini kripto dengesini ortaya koyarak BTC satışına ilişkin korkuları artırdı. Bir Blockchain analiz firması olan Glassnode verileri, ABD Kolluk Kuvvetlerinin bazı varlıklara el koymalarıyla bağlantılı olarak cüzdanlarda tutulan yaklaşık 40 bin Bitcoin’in transfer edildiğini ortaya koydu. Şu anda, bu işlemlerin çoğu dahili transferler gibi görünürken, bir kısmı da kripto para borsası Coinbase’e aktarıldı.

Dahili transferlerde varlıklar kuruluşlar içerisinde yeniden dağıtıma geçer ve birçoğu rutin işlemler olarak aktarılır. Öte yandan uzmanlara göre ABD’nin yaptığı bu son transferler, hükümetin sahip olduğu kripto para varlıklarının düzenli yönetiminin bir parçası olarak açıklanıyor. Verilere göre, 2013’te FBI tarafından kapatılması kararlaştırılan Dark Web pazar yeri Silk Road’tan ele geçirilen 9.861 BTC, nedeni henüz bilinmese de Coinbase borsasına aktarıldı.

Coinbase’e 217 milyon dolarlık bir BTC transferi ile beraber ABD hükümet cüzdanları arasında gerçekleşen 1 milyar dolarlık BTC hareketi, topluluklar arasında büyük bir endişe ile sonuçlandı. Topluluklar, ABD hükümetinin büyük bir satış yapacağını düşünüyor. Öte yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere 2013’te gerçekleşen Silk Road operasyonu sonucu ele geçirilen token’lar, FBI’ı o yıl en büyük 10.Bitcoin holder’ı haline getirmişti.

Bununla beraber Federaller, zaman zaman ele geçirilen yasa dışı kripto varlıkları da satışa sunuyor. 2021 yılında Adalet Bakanlığı, BitConnect dolandırıcılık planının kurbanlarına tazminat olarak 56 milyon dolar değerinde ele geçirilen kripto para birimini sattıklarını duyurdu.

Satışın gerçekleşmesi durumunda BTC fiyatı nasıl değişir?

Potansiyel olarak 40 bin Bitcoin’lik bir satışın kripto para biriminin fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğine dair korkular artıyor. Ayrıca, Bitcoin geçen hafta yüzde 8.3’ün üzerinde değer kaybederken, 21 bin doların altında ne tür bir desteğin olduğu henüz belli değil, bu da daha kısa vadeli kayıpların ufukta olabileceğine işaret ediyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in anlık olarak piyasa değeri 418 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. İşlem hacmi ise son 24 saat içerisinde yükselişe geçti ve 27 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!