Bu Grafik Bitcoin Fiyatı 6 Haneli Rakamlara Çıkacak Diyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 20 bin dolarlık psikolojik seviyede konsolidasyonda devam ediyor. Bitcoin fiyatının sürekli olarak kripto para kışının ortasında bölge çevresinde istikrar kazandığı görülüyor. Mayıs ayından bu zamana kadar devam eden kripto para kışı sonrasında ise piyasaların tam olarak ne zaman yükseliş hareketliliğine başlayacağı merak ediliyor. Piyasalarda yer alan yatırımcılar, bir sonraki eyleme ilişkin sinyaller adına varlığın fiyat trendlerini yakından takip ediyorlar.

Kripto kışında Bitcoin dip bölgesini buldu mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyat hareketini belirlemede kullanılan araçlardan biri Bitcoincenter’ın gökkuşağı fiyat tablosudur. Grafik, geçmiş BTC fiyatlarının, varlığın gelecekte potansiyel olarak nasıl bir performans izleyeceğine dair fikir sunabileceğini vurgulamaktadır. Uzun vadede, tarihsel model sürdürülürse, grafikte belirtilenlere göre lider kripto para birimi koyu kırmızı renkle temsil edilen ‘Maksimum Olasılık Bölgesi’ne ulaşacağı 9 Ekim 2024 tarihine kadar Bitcoin’in altı haneli 626,383 dolar değerine ulaşabileceğini gösterdiği belirtiliyor.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Aynı zamanda grafik, mevcut kripto para kışının dibine gelinmiş olabileceğini gösteriyor. Özellikle, yaklaşık 19.500 dolarlık mevcut BTC fiyatı, mavi renkle temsil edilen “Temelde Yangın Satışı” bölgesi altında derecelendirilmiştir. Tarihsel olarak, BTC bu seviyeye en son ulaştığı dönemde, varlığın yaklaşık 5 bin dolar seviyesinden işlem gördüğü Mart 2020 tarihi olarak bildiriliyor. Sonuç olarak Bitcoin, 2021 yılının sonunda yaklaşık 69 bin dolar seviyesi ile tüm zamanların en yüksek seviyesi ile sonuçlanan bir ralli gerçekleştirdi.

Gökkuşağı Grafik Tablosu BTC fiyatı için neler ifade ediyor

Yükseliş eğiliminin başlangıcında, gökkuşağı grafiği aynı zamanda Bitcoin ‘HODL‘ durumunun, lider kripto para biriminin 86.151 dolardan işlem gördüğü yılın sonunda başlayacağını gösteriyor. Gökkuşağı Grafik tablosunun geçmiş performanslara daha iyi uyması adına zaman içinde ayarlandığı belirtiliyor. Aynı zamanda, renk bantlarının yalnızca logaritmik regresyonu takip ettiği ve bilimsel temelin bir parçası olmadığı belirtiliyor.

Özellikle, grafiğin yaratıcıları, Bitcoin’in gelecekteki potansiyel performansına bakmanın eğlenceli bir yolu olduğuna dikkat çekiyor. Bu arada, BTC son yedi günde bir miktar güç kaybı yaşadı ancak ardından toparlamaya başladığı görüldü. Lider kripto para birimi BTC şuanda ise son 24 saat içerisinde yüzde 0.1 oranında yükselişle 19.416 dolar seviyesinden işlem görüyor. CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, varlığın yaklaşık 374,14 milyar dolar olan piyasa değerinde de istikrar yaşandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!