Türklerin de Aldığı Bu Altcoin İçin ‘100 Dolar’ Tahmini!

Kripto para piyasasının önde gelen analistleri, Türklerin de yatırım yaptığı bu altcoin projesi için ileriye dönük fiyat tahminlerinde bulundu! Peki, popüler altcoin 100 dolar seviyesine tekrar ulaşabilecek mi? İşte detaylar…

Popüler altcoin projesi Solana için kritik seviyeler açıklandı!

Önde gelen kripto para projelerinden Solana (SOL), haftaya düşüş ivmesiyle başladı ve birçok kripto para analisti yakın zamanda Solana (SOL) için daha büyük düşüşler öngörüyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığı düşüşleri, 2023 yılında toparlamayı başaran SOL, haftaya kötü bir girişle başlasa da işlem hacmi ile dikkatleri üstüne çekiyor. CoinMarketCap verilerine göre popüler altcoin, son 24 saatlik süreç içerisinde 492 milyon dolarlık işlem hacmine sahip.

SOL 7 günlük fiyat grafiği

21 Günlük Hareketli Ortalama değerine bakıldığına 23 dolarlık seviye bizi karşılarken, yatırımcılar değişken fiyat ile karşı karşıya kaldı. Ocak ayının sonunda yaşanan 27 dolarlık yüksek seviyelere kıyasla yüzde 13 düşüş yaşayan SOL, anlık olarak 23,33 dolardan işlem görüyor.

Solana’nın verdiği bu karışık sinyaller, önümüzdeki çeyreklerde Fed’den ne kadar daha fazla sıkılaştırma bekleneceğine ilişkin kafa karışıklığını artırdı. Bu nedenle Solana yatırımcılarının Salı günü açıklamalarda bulunacak FED Başkanı Jerome Powell’ın sözlerine dikkat etmesi gerekebilir. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere seviyeler, geçen haftaki Fed toplantısında, birçok kişinin beklediğinden daha az şahin olarak karşılaştı ve o sırada kripto fiyatlarını artırdı.

Solana (SOL) için uzmanlar teknik analizlerini açıkladı!

Birçok yatırımcı Fed’in geçtiğimiz hafta herkesin umduğu gibi kararlar almayacağına dair izlenimlere sahip ve bu da yatırımcılar arasındaki endişeyi artırıyor. Fed’in yapacağı açıklamaya bağlı olarak kripto para piyasalarında kısa vadeli bir geri çekilme riski artarken, Solana’nın teknik analizi, altcoin projesinin son zamanlarda 25-27 dolarlık direnç alanının ve 200 günlük Hareketli Ortalaması’nın 26.30 dolarda sürekli bir kırılma elde edememesi nedeniyle biraz kötümser görünüyor.

Altcoin SOL, 21 günlük Hareketli Ortalama’nın altındayken, 22 dolar alanında yakın vadeli bir destek testini izliyor ve bazı analistler 20 dolarlık alanda desteğe doğru bir geri çekilme bekliyor. Bununla beraber analistler, 50 ve 100 günlük Hareketli Ortalamaların bulunduğu 18 dolarlık bölgedeki desteğin yanı sıra Aralık 2022 sonundaki düşük seviyelerden yaklaşık 8 dolara geri dönen yüzde 23.6’lık Fibonacci geri çekilmesi olasılığı hakkında uyarıda bulunuyorlar.

Solana boğalarının endişelenmesi gereken bir başka teknik işaret de, kripto para biriminin 2022’nin başlarına kadar devam eden uzun vadeli bir düşüş trendine saygı duymaya devam etmesi. SOL/USD 200DMA’nın üzerine çıkabilse bile ve yeni zirvelere yükselirse, 30 dolar civarında önemli bir dirence çarpacaktır. Solana önümüzdeki haftalarda bu düşüş trendinin üzerine çıkamazsa, 20 doların üzerinde tutunmak giderek zorlaşacak.

Peki Altcoin SOL, 100 dolar seviyesine ulaşabilir mi?

Kripto piyasalarındaki 2022 ayı piyasasının artık sona ermiş olabileceğine dair işaretler artıyor. Bununla beraber zincir üstü Bitcoin analizi, uzun vadeli bir satın alma sinyali veren çeşitli göstergeler gösterirken, 2023’teki makroekonomik zemin muhtemelen daha elverişli görünüyor, yalnızca Fed ile sınırlı sıkılaştırma yapması bekleniyor.

Boğalar, Solana’nın 100 doların üstündeki 2022’nin başındaki seviyelerine geri dönüp dönemeyeceğini merak etmeye devam ediyor. Ekonomik veriler bu yıl Fed’in daha az agresif bir yaklaşım sergilemesini kolaylaştırıyorsa, olmaması için hiçbir neden yok. Temmuz 2021’den Eylül 2021’e kadar sadece üç aylık bir süre içinde Solana’nın fiyatı, mevcut seviyelere yakın seviyeden token başına 200 dolara kadar 9 kattan fazla artış göstererek, bu tür hareketlerin kesinlikle olasılık dahilinde olduğunu gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!