Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: Coin Çakıldı!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere DeFi platformlarında yaşanan hack olayları uzun bir süredir devam ediyor. Geçtiğimiz 2022 yılının başından bu yana devam eden ve son zamanlarda sık sık gerçekleşen DeFi platform hackleri, son olarak bu kripto para projesini vurdu! Coin fiyatı ise sert bir düşüşe geçti! İşte detaylar..

DeFi projeleri hack saldırısına uğramaya devam ediyor!

Her ne kadar 2023 yılı yükselişlerle beraber gelse de DeFi platformları için çalan tehlike sirenleri durmak bilmiyor. Son olarak hack saldırısına uğradığını aktaran Arbitrum ağı üzerine kurulmuş bir borç verme platformu olan Tender.fi, 7 Mart’ta anormal miktarda borç verme tespit ettikten sonra soruşturma için hizmetlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Bununla beraber platformun güvenliğinin ihlal edildiği ve önemli miktarda kripto paranın çalındığı bildirilen şirket’in yerel coin’i büyük bir zarar gördü. Blockchain güvenlik analiz firması PeckShield tarafından yapılan analize göre olaya bir oracle sorunu neden oldu.

Yaşanan hack saldırısı esnasında kripto para ödünç alan kullanıcılar, sorunu keşfettikleri ve fonları geri iade ettikleri için Tender.fi’den bir ödül alsalar da platformun Arbitrum ağında gerçekleşen bu hack saldırısında saldırganlar teminat olarak 1 GMX token verirken, 1.59 milyon dolarlık kripto para saldırısıyla karşı karşıya bıraktı.

Kripto para platformu bilgisayar korsanı ile anlaşmaya gidebilir!

Olayın ardından hacker, Tender.fi’ye gönderdiği mesajla dikkatleri üzerine çekti. Mesajda, “Görünüşe göre oracle’ınız yanlış yapılandırılmış. Bunu çözmek için benimle iletişime geçin” sözlerinde bulunan korsan, birçok kişiye göre platformla anlaşmada bulunacak. Platform ise Oracle sorunundan kaynaklanan bu problem için korsana 62 ETH’lik bir ödül teklif etti. Birçok kullanıcı durumdan endişeli gözükse de platform bu olayı lehine çevirebilir.

Kripto para piyasasını uzun bir süredir rahatsız eden hack saldırıları devam ederken, Hack saldırısının ardından Tender.fi’nin yerel token’ı TND, fiyatında büyük düşüşlerle karşı karşıya kaldı. CoinMarketCap verilerine göre proje, son 24 saat içerisinde yüzde 32 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak ise fiyatı 2.33 dolardan işlem görüyor. Projenin piyasa değeri ise anlık olarak 2.3 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor. Son 24 saatlik işlem hacmi ise 2 milyon doların üzerinde.

Her ne kadar Tender.fi’nin olaya yanıtı hızlı ve şeffaf biçimde olsa da, birçok kullanıcı endişeli görünüyor. Platformun, kullanıcıların güvenini yeniden kazanıp kazanamayacağı ve olaydan kurtulacağı ise halen belirsiz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!