ABD Kongresi, Bu Bitcoin Borsasını Soruşturabilir!

Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere Binance.US, usulsüzlük iddiaları ile karşı karşıya. ABD Kongresi, bu Bitcoin borsasına karşı soruşturma başlatabilir! İşte detaylar…

Endişeler artıyor: “ABD Kongresi bu Bitcoin borsasını soruşturabilir!”

Dev kripto para borsası Binance’in Amerika Birleşik Devletleri ortağı Binance.US, Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yönetilen bir ticaret firmasının kendi platformunda piyasa yapıcı olarak faaliyet gösterdiğini doğruladı. Bu haber, Binance.US operasyonlarının şeffaflığı ve yasallığıyla ilgili artan endişelerin ortasında geliyor ve bazıları konuyla ilgili bir kongre soruşturması çağrısında bulunuyor.

Bitcoin borsası Binance US, 17 Şubat tarihinde Twitter üzerinden usulsüzlük iddialarına cevap verdi ve liderlik ekibinin güvenli ve ABD yasalarıyla uyumlu bir platform yürütmeye kendini adamış eski DOJ, SEC, FBI ve NYFed çalışanlarından oluştuğunu belirtti. Şirket, platformun banka hesaplarına yalnızca Binance.US çalışanlarının erişebildiği ve Binance.US’nin hiçbir zaman müşteri fonlarını alıp satmadığı veya ödünç vermediği de dahil olmak üzere birkaç noktayı açıklığa kavuşturmaya çalıştı.

Bir diğer yandan CZ’nin Merit Peak ile olan ilişkisi açığa çıkıyor gibi görünüyor. Binance.US ayrıca platformunda faaliyet gösteren ancak firmanın 2021’de tüm faaliyetlerini durdurduğunu iddia eden Merit Peak adlı bir piyasa yapıcı firmanın varlığını doğruladı. Binance.US rekabetçi ve şeffaf Piyasa Yapıcı programını web sitesinde listeledi ve şunu gösterdi: firmalar indirimler için adil bir şekilde rekabet etmektedir. Şirket, her zaman 1:1 rezerv tuttuğunu ve devlet kurumları tarafından düzenli denetimlere ve düzenleyici raporlamaya tabi olduğunu vurguladı.

 

CZ’nin yönettiği Merit Peak’e 400 milyon dolar gönderilmişti!

Binance.US’nin pozisyonunu netleştirme girişimlerine rağmen, usulsüzlük iddiaları devam ediyor. Reuters’ın aktardığına göre, Binance’in ABD’deki ortağı Binance.US, 2020 yılında Merit Peak’e para aktarmaya başladı. Şirket, 2021’in ilk çeyreğinde Merit Peak’e 400 milyon doların üzerinde para gönderdi. İddiaların temeli, bankacılık kayıtlarına ve şirket mesajlarına dayanıyor. Bu mesaj, Senatör Roger Marshall’ın konuyla ilgili bir kongre soruşturması için çağrılara yol açtı.

Binance.US ve Merit Peak’i çevreleyen tartışma, kendisini meşru ve güvenilir bir finans piyasası olarak kurmaya çalışan kripto para birimi endüstrisinin karşılaştığı zorlukları vurguluyor. Düzenleyici incelemelerin artması ve dolandırıcılık ve kara para aklamayla ilgili endişelerin artmasıyla Binance.US gibi şirketlerin, yatırımcıların ve düzenleyicilerin benzer şekilde güvenini kazanmayı umuyorlarsa şeffaflık, uyumluluk ve etik iş uygulamalarına güçlü bir bağlılık göstermeleri gerekecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!