Hangi Ayı Piyasası! Bu Altcoin Adeta Uçuyor!

Ayı piyasası devam ederken, bu altcoin projesi yükselmeye devam ediyor. Son 14 günlük süreçte hız kesmeyen popüler altcoin projesi Aptos (APT), yüzde 250’nin üzerinde değer kazanarak piyasalara değerini gösterdi. İşte detaylar…

Bu altcoin projesi ayı piyasasına meydan okuyor!

Layer-1 blockchain projesi Aptos’un yerel token’ı APT, kripto para piyasasında iflaslar, davalar ve ayı devam ederken, son 14 gün içerisinde yüzde 250’nin üzerinde yükselerek dikkatleri topladı. Token, Pazartesi günü 2,3 milyar doların üzerinde bir piyasa kapitalizasyonuna hükmederek Aptos’u mevcut token arzına dayalı olarak en değerli 30. ağ haline getiriyor ve toplam arzlarına göre 14 milyar dolarlık tamamen seyreltilmiş bir değere sahip.

Verilere göre popüler altcoin projesi, geçtiğimiz hafta 7 dolarlık seviyesinden ve Kasım ayının 3 dolarlık düşük seviyelerinden yüzde 300’ün üzerinde yükseliş yaşadı. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, anlık olarak 13.70 dolarlık seviyesinden işlem görüyor. APT vadeli işlem piyasaları nispeten sessiz kaldığından, hareket öncelikle spot tokenler tarafından yönetildi. Aptos’taki NFT pazarlarının bu büyümeye katkıda bulunduğu görülüyor. Aptos NFT piyasası olan Topaz’dan alınan veriler, NFT projeleri Aptomingos ve Aptos Monkeys gibi koleksiyonları gösteriyor ve Aptos Monkeys son 24 saat içinde on binlerce işlem hacmi çekti ve birkaç NFT projesinin minimum fiyatları geçen hafta yükseldi.

Twitter üzerinden bazı popüler analistler ise Aptos NFT’lerine olan ilginin önümüzdeki günlerde artmasını bekliyor. Çeşitli topluluk üyeleri tarafından atılan birkaç Tweet’e göre, ağ üzerine inşa edilen varlığın alım satımı için bu NFT’ler, yatırımcılar arasında moda haline geldi.

Yatırımcılar proje başlangıcında eleştirilerde bulunmuştu!

Popüler altcoin proje Aptos’un ana ağı, makul inceleme ve teknik zorluklar nedeniyle 18 Ekim’de başlatıldı. Bazıları APT token’larının dağıtılma şeklini eleştirdi. Yatırımcılar ve Aptos Vakfı, dağıtılan 1 milyar token’ın neredeyse yarısını aldı, bu da yatırımcıların ve vakfın potansiyel olarak token’larını tasfiye edebileceği ve bunun da olumsuz bir piyasa tepkisini tetikleyebileceği endişelerine yol açtı.

Ekip, kendi adına, herhangi bir büyük yatırımcının elindeki varlıkları toptan satmasını önlemek için uygulanan yeterli kilitleme sürelerine atıfta bulunarak token dağıtımlarını savundu.

Daha önce kriptoarena.com olarak ismini aktardığımız Aptos CEO’su Mo Shaikh bir röportajda “Tokenomikleri tasarlarken amacımız topluluğu adil bir şekilde temsil eden bir şey yaratmaktı” dedi. Bununla beraber CEO, “Tokenomik dağılımımıza bakarsanız, yatırımcılar için herhangi bir blok zincirinde en düşük olanlardan biriyiz. … Diğer projelerle karşılaştırıldığında bile gördüğümüz en adil olanlardan biri” sözlerini kullandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!