FED Başkanı Bekleniyor: Bitcoin Fiyatı Ne Olur?

Yatırımcılar gözlerini FED Başkanı Jerome Powell’a çevirmişken, önde gelen kripto para analistleri, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için fiyat tahminlerinde bulundu! İşte detaylar…

Gözler FED Başkanı tarafından yapılacak açıklamada! Bitcoin fiyatı ne olacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin, Salı sabahı erken saatlerde yaklaşık 22.286 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Öte yandan Ethereum fiyatı ise 1.600 dolar seviyesinde istikrarı koruyabildi. Son Fed faiz artışı ve sağlam istihdam raporu bağlamında, Jerome Powell ekonominin durumu hakkında bir konuşma yapacak. Yatırımcılar, dikkatini FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına çevirdi.

https://twitter.com/PrecissionTrade/status/1622601346393284608

Bitcoin, Şubat ayının ilk haftasında yükseliş trendindeydi ve 24.000 doları aşan yeni bir zirveye ulaştı. Ancak token 24.000 dolar seviyesini tutamadı ve fiyat 23.000 dolar seviyesinin altına düştü. Piyasa uzmanları, Şubat ayının Ocak ayına göre daha az başarılı olacağına inanıyor.

Uzmanlar, ABD’den gelecek makroekonomik verilerin piyasa duyarlılığı üzerindeki olası etkisine ilişkin belirsizlik nedeniyle kripto ve hisse senetlerindeki mevcut eğilimin bu ay tersine dönebileceği konusunda uyardı. Bununla birlikte, olumsuz eğilimin nedeni, Federal Rezerv’in son faiz oranlarındaki artışlarına bağlanabilir.

FED Başkanı Powell’ın konuşması kripto para birimleri için ne anlam ifade ediyor?

Peki FED Başkanı Jerome Powell’ın konuşması ne ifade ediyor? ABD piyasaları geçen hafta sonundan sonra nispeten sakindi, faiz oranları değişmedi ve enflasyon verileri zayıf olmaya devam etti. FED Başkanı tarafından açıklanan verilerle beraber Federal Rezerv’in faiz oranlarını sonraki birkaç kez artırması, ekonominin önümüzdeki dönemde nasıl gelişeceğine bağlı olacaktır. İnsanlar, politika gevşemesine yol açabilecek ekonomik koşullarda bir düşüş bekliyor. Dolar ve ABD Hazine getirileri bir değerlenme dönemi yaşadı, ancak bu durumun artık değişmesi muhtemel. Bu, kendi sisteminde düşük bir enflasyon seviyesini korumaya çalışan Fed’in eğrinin kısa ucu etrafındaki artışlarının etkinliğini baltalıyor.

7 Şubat Salı günü Washington Ekonomi Kulübü’ndeki görünüşü, haftanın en önemli olayıydı. Fed’in piyasa tepkisine anlamlı bir şekilde karşı koyamaması durumunda, bu, Fed’in olanlardan dolayı rahatladığı anlamına gelebilir. Bu, onu gelecekteki faiz oranı indirimlerini fiyatlandırma yönünde daha da zorlama riski taşıyor. Hafta boyunca birkaç başka Federal Rezerv yetkilisinin konuşması planlanıyor.

Bitcoin madencileri raporlarını açıklandı!

BTC Madencilik şirketi Riot, Ocak ayında yeni bir yıllık rekor olan 740 Bitcoin ürettiklerini açıkladı. Miktar, şirketin daha fazla Bitcoin üretme ve yeni kayıtlar oluşturma hedefinde başarılı olduğunun kanıtı. Analistler, bunun BCH fiyatını istikrara kavuşturmada kilit bir faktör olarak kabul edildiğini söylüyor.

Riot, rakibinin feci çöküşü ve ardından gelen kripto kışının ardından işinde önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bitcoin’in değeri 2022’ye kadar yüzde 64 azalmıştı, bu da madencilik zorluğunu ve neden arttığını etkiledi.

https://twitter.com/dumbwire/status/1622726596531748864

ABD Doları Neden Güç Kaybediyor?

ABD dolarındaki son düşüşler, BTC’de daha fazla kaybı sınırlayabilecek bir başka önemli unsurdu. ABD doları, Salı günü haftanın başındaki kazancından düştü, ancak uzmanların enflasyonu sınırlamak için gerekli olan ABD Merkez Bankası faiz oranı seviyelerine ilişkin tahminlerini yükseltmesiyle bir ayın en yüksek seviyesi yakınında kaldı.

Piyasalar, Ocak ayında tarım dışı bordroların 517.000 arttığını gösteren ve sürekli sağlıklı bir işgücü piyasası gösterdiğini gösteren Cuma günkü ABD iş istatistiklerinin sürprizinden kurtuluyordu. Bununla birlikte, rapor önceki oturumlarda ABD dolarını yükseltti, ancak Fed’in faiz artırım döngüsünün sona ereceğine dair bahse giren tüccarları hazırlıksız yakaladıktan sonra Salı günkü Asya ticaretindeki bu kazanımların bir kısmını geri verdi.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, son 24 saatte Bitcoin değerinde yüzde 0.8’in üzerinde bir artış gördü ve günlük işlem hacmi 34 milyar doları buldu. CoinMarketCap verilerine göre anlık piyasa değeri 443 milyar dolar. Öte yandan Bitcoin, 22.700 dolar seviyesinin yakınında anında teknik destek alıyor. Bu seviyenin üzerinde kapanış mumları, uzmanlara göre Bitcoin fiyatını bir sonraki direnç seviyesi olan 23.200 dolara doğru yükseltme potansiyeline sahip

Uzmanlara göre daha da yukarıya doğru ek bir ivme, BTC fiyatını 23.600 dolar seviyesine doğru itebilir.

RSI ve MACD gibi teknik analiz araçları, BTC’nin değerinin 23.550 dolara yükselmesine yol açabilecek olası bir alım artışının işaretlerini gösterdi. BTC/USD paritesi 22.750 Dolarda destek bulabilir ve bu seviyenin altında bir kırılma BTC’yi 22.400 Dolar seviyesine getirebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!