BitcoinZ (BTCZ) Nedir?

BitcoinZ (BTCZ) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. BTCZ Coin, anonim olarak 2017 yılında piyasaya sürülmüştür. Özellikle gizlilik ve merkeziyetsizlik odaklı olan bir Blockchain projesidir. Anonim bir geliştirici, BTCZ ağının oluşum bloğunu 2017 yılı Eylül ayında başlatmıştır. Aynı zamanda, topluluk odaklı bir manifesto yayınlanıp “merikeziyetsizliğe güveniyoruz” mottosunu benimsenmiştir. Şu anda BitcoinZ, hiçbir şirket yapısı, CEO ve sahipliğe sahip olmadan, kendi kendine çalışmaktadır. Ağ, gönüllü geliştirme ekipleri ve özel “ArmyZ” isimli kullanıcı topluluğu tarafından yönetilmektedir. ZCash ve Bitcoin’in bazı ortak özelliklerine sahip olan bu proje, gizlilik ve ödeme alanında hizmetler sunmaktadır.

Ekosistemi:

BTCZ Coin, Bitcoin’e benzer şekilde PoW konsensüs mekanizmasıyla çalışmaktadır. Bununla beraber BTCZ madenciliği ZHash algoritmasını kullanarak Bitcoin’den ayrılmıştır. ZHash, “ASIC direnci” ismi verilen bir mekanizmayla GPU işlem gücüne sahip olan herkesin madencilik yapmasına imkan tanımaktadır. Bu nedenle ağ, madenciliğin merkezi şirketlerin yönetimine girmesini engellemektedir. Madencilik farkına ek olarak BitcoinZ’nin bir DEX’i bulunmaktadır.

BitcoinZ-DEX yatırımcıları, yerel cüzdanları aracılığıyla eşler arası (P2P) ticaret yapmasına olanak tanımaktadır. Ayrıca bu DEX tokenizasyon gerektirmemektedir. Yani Token’ler doğrudan değiştirilebilmektedir. Ayrıca hızlı swap işlemleri ve merkezi borsalarla ilişkili hiçbir ücreti barındırmamaktadır. Ancak yatırımcılar işlem yaptığında %0,15’lik bir alıcı ücreti ödemektedir. Son olarak BitcoinZ, ZCash çekirdek kodu ile oluşturulduğu için gizli ve anonim kripto para işlemlerine de izin vermektedir.

Nasıl çalışır?

BitcoinZ ağının yerel kripto para birimi BTCZ Coin’dir. Bu kripto para, gizli ve anonim işlemlere izin vermektedir. Özellikle altcoin’i elinde bulunduran yatırımcılar, ZCash’in zkSnarks’ları sayesinde kimliklerini gizleyerek kripto para ticareti yapabilmektedir. Ayrıca, BTCZ tıpkı Bitcoin gibi dijital ödemeler için de kullanılmaktadır. Kripto para, son derece düşük işlem ücretleri sunarken, E-ticaret işlevselliğini de desteklemektedir. Ayrıca, DEX platformu için temel para birimi görevi görmektedir. 21 milyar arza sahip olan altcoin, PoW madenciliğiyle elde edilebilmektedir.

BitcoinZ (BTCZ) nedir? Nasıl satın alınır?

Şu anda BTCZ ile işlem yapılabilen borsalar; TradeOgre, Crex24 ve Graviex, WhiteBIT, STEX’dir. Coin satın almak için ise bu aşamalar izlenmektedir:

İlk adım olarak BTCZ listeleyen borsanın web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonrasında borsanın hesap açma adımlarını izleyin. Bir diğer adım olan kimlik doğrulama ve onay süreçlerini tamamlayın. Bir diğer adım olan borsanın para yatırma adımlarını izleyin. Son adım olarak istenilen bakiye tutarınca BTCZ Coin’i seçerek alım emri oluşturun. Güvenilir hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!