ABD Meclis Üyesine Bu Altcoin Sebebiyle Dava Açıldı!

Temsilci Cawthorn’a, Let’s Go Brandon (LETSGo) token promosyonunda etik ilkelere uymaması sebebiyle para cezası verildi. ABD Meclis Temsilcisi Madison Cawthorn, bu altcoin projesini tanıttığı için Meclis Etik Komitesi tarafından 15 bin doların üzerinde para cezasına çarptırıldı.

ABD Meclis Temsilcisi bu altcoin projesi yüzünden ceza aldı

Komite tarafından yedi aylık bir soruşturmanın ardından 6 Aralık’ta yayınlanan bir raporda, Cawthorn’un çıkar çatışması kurallarını ihlal ederek “mali çıkarı olan bir kripto para birimini uygunsuz bir şekilde tanıttığını ve satın aldığını” tespit etti. Cawthorn’un sosyal medyadaki “doğrudan ve net” tanıtım yorumu, temsilci tarafından Aralık 2021’de açıklanmayan bir şekilde 150 bin dolar değerinde altcoin satın almasının ardından geldi. Cawthorn yaklaşık 180 milyar adet token satın aldıktan sonra, adını “F — Joe Biden” ifadesinin yerine kullanılan bir slogan alan Ethereum tabanlı Let’s Go Brandon (LETSGO) token’inin reklamını yaptı.

Cawthorn, altcoin projesi ile ilgisi olan isimsiz bir kişiye 150 bin dolar tutarında ödeme yaparak, o sırada ortalama değeri yaklaşık 164.200 dolar olan 180 milyar LETSGO token satın aldı. Cawthorn ayrıca bu yatırımla ilgili işlem ücreti de ödemedi. Cawthorn’un ödediği miktar ile token’lerin alındığı andaki ortalama değeri arasındaki 14.237 dolarlık fark, “uygun bir hayır kurumuna” geri ödemesini tavsiye eden Komite tarafından bir “hediye” olarak kabul edildi. 21 Aralık 2021’de token’leri satın aldıktan sonra Cawthorn, “neredeyse hepsini” üç parti halinde sattı ve 2022 Ocak ayının sonlarına kadar yaklaşık 7.500 dolarlık zarar etmiş oldu..

 Kripto para ifşalarına ilişkin gereklilikler “nispeten yeni”

Komite, Cawthorn’un “promosyon faaliyetlerinden kişisel olarak kâr sağlamayı” amaçlayıp amaçlamadığı konusunda “bir fikir birliğine varamadı” ve Cawthorn’un işlemlerini zamanlamak için kamuya açık olmayan bilgileri kullandığına dair “yeterli kanıt” bulunamadı. Raporda, “Cawthorn ayrıca, kripto para birimiyle ilgili işlemlerini açıklayan raporları Meclis’e zamanında sunamadı” dedi. Bununla birlikte, rapora göre kripto para ifşalarına ilişkin gereklilikler “nispeten yeni” olduğundan, Komite, Cawthorn’un “gereksinimler konusunda yanlış bilgilendirildiği” için ifşa etmemesinin “bilerek veya isteyerek” olmadığını tespit etti.

Temsilcinin ayrıca, token’lerin alım satımını detaylandıran bir işlem raporu sunması ve 14 bin doların üzerindeki bağışıyla birlikte 1.000 dolar gecikme faizi de ödemesi gerekecek. Cawthorn, Coingecko verilerine göre cari değeri 25,50 doların altında olan 15,3 milyardan fazla LETSGO’ya sahip olduğunu açıkladı. LETSGO fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 0,1 değer kaybı yaşadı ve fiyatı şuan  0,000000001647 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, ABD’de benzer kripto para davaları ve incelemeler sıklıkla gündeme geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!