Bitcoin Satan Kurumsal Yatırımcılar Bu Coinleri Aldı!

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta yaşadığı düşüş ile beraber kurumsal yatırımcıların çıkışlarına tanık oldu. Bununla beraber Bitcoin satan kurumsal yatırımcılar, bu coinlere yöneldi! İşte detaylar…

Bitcoin satan kurumsal yatırımcılar, bu coinlere odaklandı!

CoinShares verilerine göre dijital varlık yatırım ürünleri, 27 Şubat’tan 3 Mart’a kadar toplam 17 milyon dolarlık küçük çıkışlar gördü ve verilere göre geçtiğimiz hafta, çıkışların art arda dördüncü haftası oldu. Raporlar, bölgesel duyarlılıkların değişmeye başlamasıyla birlikte, “Yatırım ürünlerindeki hacimler, haftalık 844 milyon dolarla düşük seviyelerde kaldığını” bize gösteriyor. Bu da birçok yatırımcının kripto paralara karşı olan ilgideki düşüşü kanıtlıyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta ABD’de yaşanan girişlere bakıldığında bizi 7,6 milyon dolarlık bir giriş karşılarken, Avrupa 23 milyon dolarlık bir çıkış kaydetti. Blockchain hisse senedi yatırımcıları da hafta boyunca yükseliş hissi göstererek 1,6 milyon dolar değerinde giriş kaydetti.

CoinShares verilerinin ortaya koyduğu üzere, Bitcoin (BTC) tabanlı yatırım ürünleri 20,1 milyon dolar değerinde çıkış kaydederken, Short Bitcoin ürünleri toplam 1,8 milyon dolar giriş gördü.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz hafta yaşanan Silvergate çöküşü ile beraber yatırımcılar Bitcoin’den ayrılıyor. Bir diğer yandan aktarılan veriler, yatırımcıların Binance Coin (BNB) ve Cosmos (ATOM)’dan uzaklaştığını göstererek, 0,38 milyon dolar ve 0,21 milyon dolarlık çıkışlara işaret ediyor.

Öte yandan, altcoin’lerin çoğu geçtiğimiz hafta içerisinde girişlere tanık oldu. Bitcoin satan kurumsal yatırımcılar, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL)’ya yöneldi. Veriler, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) tabanlı yatırım ürünleri için sırasıyla 0,7 milyon dolar ve 0,3 milyon dolar giriş kaydetti. Diğer altcoinlerden Litecoin (LTC), Tron (TRX), Polygon (MATIC) ve XRP (XRP) geçtiğimiz haftaya göre aynı seviyeleri kaydederek sabit kaldı.

Veriler, Avrupa’da büyük çıkışlara işaret etti!

Diğer yandan bölgesel veriler ise ABD’de büyük bir giriş yaşandığını bize sunarken Avrupa için durumlar aynı değil. Geçtiğimiz hafta ABD’de dijital varlık ürünlerine toplamda 7,6 milyon dolarlık bir giriş sağlandı ancak Avrupa’ya bakıldığında 23 milyon dolarlık bir çıkış gözlemleniyor.

Özellikle Almanya ve İsviçre’de sırasıyla 13.6 milyon dolar ve 6.5 milyon dolarlık yaşanan çıkışlar yatırımcıların piyasaya karşı olan tutumunu ortaya koydu.

Sağlayıcılarda çıkış gözlemlendi!

Rapor ayrıca, sağlayıcıların çoğunluğunun, altcoinlerin yaşadığı olumlu duyguya rağmen çıkışlar kaydettiğini de ortaya koydu.

ProShares ve Purpose dışındaki tüm önemli sağlayıcılar, 26 Şubat – 3 Mart haftasında çıkış kaydetti. CoinShares XBT ve Physical toplam 1,8 milyon dolarlık çıkış gördü. 21Shares, CI Investments ve diğerleri sırasıyla 7,3 milyon dolar, 0,9 milyon dolar ve 15,6 milyon dolar kaydetti. ProShares ve Purpose ise sırasıyla 8,3 milyon dolar ve 0,4 milyon dolar daha büyüdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!