İşte İzlenecek 14 Altcoin ve Mart Tahminleri!

Önde gelen kripto para analistleri bu altcoin projelerinin önümüzdeki Mart ayında patlama yaşayarak yükselişe geçebileceğini aktarıyor! İşte detaylar…

Bu altcoin projeleri Mart ayında yükselişe geçebilir!

Ethereum (ETH)

Ethereum fiyatı son birkaç gün içinde yeniden güçlü bir artış yaşadı. Bitcoin başlangıçta Ether’den daha fazla yükseldikten sonra, ikincisi son zamanlarda Bitcoin’den biraz daha iyi performans gösterdi ve tekrar 1.700 doların üzerine çıktı. Ethereum fiyatı yakında tekrar 3.000 dolarlık bir fiyata ulaşabilir. Ancak Mart ayında, 2.000 dolarlık fiyat işaretinin kırılması bekleniyor.

Polygon (MATIC)

Polygon’un yerel token’ı MATIC, son birkaç hafta içinde büyük bir artış gördü. Yılbaşından bu yana, MATIC neredeyse yüzde 100 arttı. Trend 2022’nin başlarında başladı ve 2023’e kadar devam edecek. Daha yükseliş aşamasında, fiyatlar da şimdi büyük ölçüde artıyor. Önümüzdeki haftalarda, Matic Coin’den gelen ivme devam ederse ve piyasa yükselişini sürdürürse daha fazla kazanç görebiliriz. Anlık olarak MATIC, 1.35 dolardan işlem görüyor.

Dogecoin (DOGE)

Elon Musk’ın favorisi popüler memecoin Dogecoin listede 3.sırada bulunuyor. Dogecoin önümüzdeki haftalarda başka bir güçlü ralli görmeye hazırlanıyor. Ocak rallisi, DOGE fiyatının keskin bir şekilde yükselmesine neden olmadı. Dogecoin fiyatı genel piyasaya kıyasla biraz geride kaldığında, bu genellikle daha büyük bir rallinin yakın olduğunun bir işaretidir.

Elon Musk ayrıca Dogecoin’i burada yeniden reklamını yapabilir. En son, Twitter CEO’su olarak Twitter’da Shiba Inu köpeğinin resmini yayınladı. Dogecoin’in Twitter’a entegre edileceğine dair bir duyuru muhtemelen bir fiyat patlamasına neden olabilir.

Ripple (XRP)

XRP, uzun bir süredir SEC ile olan hukuki sürecine devam ediyor ve bu XRP token’ı için büyük felaketlere neden oldu. Bununla beraber birçok insan davanın sonuçlanmasını umuyor. Davanın XRP lehine sonuçlanması dahilinde, token fiyatının yükselişe geçeceği düşünülüyor. XRP, anlık olarak 0.3902 dolardan işlem görüyor.

Cardano (ADA)

Cardano birçok kripto para balinasının hedefinde yer alıyor ve bu onu diğer altcoin projelerinin önüne atıyor. Uzmanlar, Mart ayında Cardano için bir sonraki seviyenin 0.50 dolarlık seviye olmasını bekliyor. Anlık olarak Cardano (ADA), 0.38 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Loopring (LRC)

Loopring, merkezi olmayan borsaların (DEX’ler) verimini artırmak ve ücretleri düşürmek için zk-rollup’ları kullanan bir Katman 2 ölçeklendirme çözümüdür.

Loopring (LRC), kullanıcıların merkezi bir aracıya ihtiyaç duymadan kripto para trade etmelerini sağlayan merkezi olmayan bir değişim protokolüdür. Projenin en önemli özelliklerinin başında ademi merkeziyetçiliği geliyor. Loopring, herhangi bir merkezi otorite tarafından kontrol edilemez, bu yüzden yüksek derecede güvenlik, şeffaflık ve adalet sağlar.

Loopring yatırımcıları gözetim dışı trade yapabilir. Loopring, kullanıcıların borsaya yatırmadan kripto para ticareti yapmalarına olanak tanır. Bunun yerine, kullanıcılar kendi cüzdanlarında kendi fonlarının kontrolünü elinde tutar, bu da hırsızlık veya kayıp riskini azaltır. Ayrıca projenin ölçeklenebilirliği için kullandığı zkRollups’ları projenin çok sayıda işlemi işlemesini sağlar. Bununla beraber uzmanlara göre Loopring, düşük ücretler ve birlikte çalışılabilirlik açısından diğer projelerin bir adım önünde gözüküyor. Anlık olarak LRC, 0.409424 dolardan işlem görüyor.

Offchain Labs (Arbitrum One)

Offchain Labs, Ethereum için daha hızlı ve daha ucuz işlemler sağlayan bir 2. katman ölçekleme çözümü olan Arbitrum’u sunan bir blockchain ölçeklendirme şirketidir. En önemli özelliklerinden biri saniyede 4.000 işlem işleyebilmesiyle Ethereum’un önüne geçerek yüksek verim sağlaması olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer yandan projenin sağladığı düşük ücretler, Ethereum’a nazaran tercih sebebi olabilir. Ayrıca EVM uyumluluğu, merkeziyetsizliği ve birlikte çalışılabilirlik yönünden diğer protokollerle beraber çalışabilmesi, birçok yatırımcının bu projeye yönlenmesini sağladı.

Immutable X (IMX)

Immutable X, oyun ve NFT’ler için daha hızlı, daha ucuz ve daha çevre dostu işlemler sağlamak üzere zkrollup’ları kullanan bir Katman 2 ölçeklendirme çözümüdür. Saniyede 9000 adet işleme kadar işleme yapabilen altcoin projesi ağı tıkamadan büyük hacimli NFT işlemlerini gerçekleştirmeyi mümkün kılar. Ayrıca NFT işlemleri için ImmutableX sıfır gas ücreti sunar.

Bununla beraber Ethereum Virtual Machine (EVM) ile tamamen uyumlu olan proje; geliştiricilerin mevcut akıllı sözleşmelerini kolayca Immutable X’e taşıyabilecekleri anlamına gelir. Ayrıca proje, sağladığı güvenlikle dikkat çekiyor ve diğer protokollerle çalışabilecek şekilde çözüm sunuyor. Anlık olarak IMX, 0.94 dolardan işlem görüyor.

Fuel (FUEL)

Fuel (FUEL), NFT’ler için hızlı ve ucuz işlemler sağlamayı amaçlayan Ethereum için bir katman 2 ölçeklendirme çözümüdür. Yüksek verim ve düşük ücretler sunan proje, gereken gas maliyetini azaltarak kullanıcılar için düşük ücret sağlar. Ayrıca EVM uyumluluğuna sahip olan proje için EVM, mevcut dApp’leri FUEL’e taşımak için gereken süreyi azaltır. Ayrıca güvenilirlik açısından benzersiz bir kombinasyon kullanıyor ve birlikte çalışılabilirlikten yana hiçbir sorunu bulunmuyor. Anlık olarak FUEL, 0.0002433 dolardan işlem görüyor.

Hermez (HEZ)

Hermez, Ethereum için daha hızlı, daha ucuz ve daha gizlilik odaklı işlemler sunan, zk-rollup tabanlı bir Katman 2 ölçeklendirme çözümüdür. Saniyede 2000 işleme kadar destekleyen bu proje diğerlerinin yanında sönük kalsa da, düşük ücretler, EVM uyumluluğu ve en önemlisi kullanıcılarına gizlilik sunmasıyla beraber diğer projelerin önüne geçebilir. Yapılan işlemlerde, gönderen, alıcı ve işlem miktarı gizli kalır. Altcoin HEZ, anlık olarak 5.20 dolardan işlem görüyor.

 

Skale Network (SKL)

Skale Network (SKL), hem NFT’ler hızlı ve ucuz işlemler sağlamayı amaçlayan Ethereum için bir katman 2 ölçeklendirme çözümü olarak karşımıza çıkıyor. Zincir başına saniyede 2.000 adede kadar işlem sağlayabilir ve paralel olarak birden fazla zinciri destekleyebilir. Scale Network, zincir dışı bir çözüme sahip olduğu için düşük ücretler sunar. Esnek yan zincirlere sahip olan proje, talebe göre dinamik olarak zincirlerini ayarlar. Bu şekilde hızlı ve verimli bir şekilde ihtiyaç duyduğu kaynaklara sahip olur. Anlık olarak SKL, 0.05322 dolardan işlem görüyor.

xDai (STAKE)

xDai (STAKE), Ethereum için kendi stablecoin’i xDai ile hızlı ve ucuz işlemler sunan bir katman 2 ölçeklendirme çözümüdür. Proje, kendi stablecoin’ine sahip. Bu nedenden ötürü kripto para birimlerinin kullanımıyla ilişkili oynaklığı ve riskleri azaltır. Öte yandan xDai, STAKE token sahiplerinin protokol yükseltmeleri ve ücret değişiklikleri gibi karar alma süreçlerine katılabileceği merkezi olmayan bir yönetişim modeli üzerine kuruludur. Bu durum kullanıcılarına söz hakkı verir ve topluluk odaklı bir proje olarak kalmasını sağlar. Anlık olarak STAKE, 0.4902 dolardan işlem görüyor.

OMG Network (OMG)

OMG Network, Ethereum tabanlı uygulamalar için hızlı ve ucuz işlemler sunan bir Katman 2 ölçeklendirme çözümüdür. Saniyede 4.000 adet işlemi işleyebilir. Düşük ücretlere sahip olmasıyla yatırımcıların dikkatini çekerken en önemli özelliği OMG Network’ün MG DEX adı verilen kendi merkezi olmayan borsası (DEX) vardır ve bu, kullanıcıların merkezi bir borsa kullanmaya gerek kalmadan doğrudan token ticareti yapmasına olanak tanır. Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere OMG, anlık olarak 1.77 dolardan işlem görüyor.

Cartesi (CTSI)

Cartesi (CTSI), birden fazla blok zincirinde merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) geliştirilmesini kolaylaştıran bir Katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. Cartesi, karmaşık hesaplamalar için zincir dışı hesaplama sağlar ve bu da Ethereum ağında işlemleri yürütmek için gereken gas miktarını azaltır ve daha hızlı, daha ucuz hale getirir. Proje Linux tabanlı işletim sistemi kullanıyor. Bu, geliştiricilerin blok zinciri üzerinde karmaşık uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırıyor. Öte yandan proje merkeziyetsiz bir yapıya sahip ve büyük hacimli işlemlerin üstesinden gelebilecek güçte bir proje. Anlık olarak CTSI, 0.1838 dolardan işlem görüyor.

Raiden Network (RDN)

Raiden Network (RDN), ağın ölçeklenebilirliğini ve verimliliğini artırmak için tasarlanmış, Ethereum için bir katman 2 ölçeklendirme çözümüdür. Hızlı ve ucuz işlemlere sahiptir. Bununla beraber en önemli özelliklerinden biri, kullanıcıların küçük miktarlarda kripto para birimini yüksek işlem ücretleri olmadan hızlı bir şekilde aktarabileceği anlamına gelen mikro işlemleri gerçekleştirir. Proje, ERC-20 ve ERC-721 token’ları destekler. Anlık olarak altcoin RDN, 0.0339 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!