Bitcoin Konsolidasyonu Devam Ediyor: Al-Sat Seviyeleri Belli Oldu!

Yeni haftaya 30.000 dolar seviyesinde başlayan Bitcoin henüz bir hedefe karar vermedi. Peki önümüzdeki günlerde Bitcoin fiyatı ne olacak? İşte detaylar…

“Piyasalar Bitcoin için ralli çağrısında bulunuyor”

TradingView’den alınan veriler, BTC/USD’nin hafta sonu öncesinden bu yana sıkı bir işlem aralığında kaldığını gösterdi. Parite, haftayı üst üste sekizinci haftalık kırmızı mumuyla kapatmıştı ve bu durum, genel fiyat yörüngesinin yokluğunda düşüş rekoru haline geldi. Makro dibinin henüz gelmediği konusunda fikir birliği içinde, BTC fiyat tahminleri gün içinde çok azdı. Bununla birlikte, zincir üstü veri izleme platformu olan Material Indicators, piyasa katılımcılarının herhangi bir teslimiyetten önce yükselmeye hazırlandıklarına dair işaretler olduğunu belirtti. Tweet ise şu şekilde:

Paylaşılan tweet’te ise “TA iyi görünüyor, piyasa bir ralli çağrısı yapıyor ve göstergeler fiyat yükselişine işaret ediyor, ancak bu düşündüğünüz gibi olması gerektiği anlamına gelmiyor” açıklamalarında bulundu. Tweet ile beraber ise büyük borsa Binance’in verilerindeki alım ve satım seviyelerini belirten bir grafik paylaşıldı. Grafik ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Material Scientist, daha fazla artışa işaret eden teknik göstergelere rağmen Bitcoin’in henüz dibe vurmadığını hissetmediğini önceki bir gönderide açıkladı.

Yükseliş tezini destekleyen, popüler yatırımcı ve analist Rekt Capital’in cesaret verici bir oluşum sağladığını belirttiği kapanış sonrası haftalık grafik oldu.

Analist: “Bitcoin’in bir sonraki adımına hisse senetleri karar verecek”

Makro koşullar, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın Çin ticaret tarifesini gevşetme planının açılıştan önce piyasaları artırmasıyla birlikte, gün içinde ABD ipuçları tarafından yönlendirildi. Bir diğer yandan, yazının yazıma hazırlandığı sırada, S&P 500 yüzde 0,66 yükselirken, Nasdaq 100 de benzer şekilde daha fazla kayıptan kaçındı. ABD doları endeksinin (DXY) yirmi yılın en yüksek seviyesinden geri çekilmesiyle birlikte, riskli varlıklar için daha fazla destek, ABD dolarının gücü de düşmeye devam etti.

Öte yandan önemli bir yatırımcı ve yorumcu olan Johal Miles konu hakkında yorumlarını belirterek, “DXY sapması daha da aşağı doğru uzanıyor. 104 geri kazanılamadığı sürece daha düşük bekleniyor” sözlerini kullandı. Konu hakkında yorumlarını belirten bir diğer önemli isim ise analist Kevin Svenson olarak karşımıza çıkıyor. Popüler analist Kevin Svenson, BTC/USD çiftinin, bir sonraki adımının nereye gideceğine karar verenin hisse senetleri olacağını vurgulayarak, “BTC’nin bize havai fişek efekti vermesine 1-2 gün kaldı” yorumlarında bulundu. Birçok yatırımcıyı heyecanlandıran Kevin Svenson’un bu tweet’inde analist, “Bitcoin’in kaderine Borsanın karar vereceğini” belirtiyor. Tweet ise şu şekilde:

Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!