Eski Fed Başkanı: Bitcoin’in Asıl Kullanım Amacı Yasadışı Faaliyetler!

Yakın tarihli bir röportajda, “Brookings Enstitüsü Ekonomik Çalışmalar programında seçkin bir kıdemli araştırmacı” ve aynı zamanda eski FED başkanı olan Dr. Ben S. Bernanke kripto para birimleri ve Bitcoin hakkındaki görüşünü paylaştı. İşte detaylar…

“Fiat paranın yerini alması amaçlandı”

Brookings biyografisine göre, Şubat 2006 ile Ocak 2014 arasında, Dr Bernanke “Federal Rezerv Sistemi Guvernörler Kurulu başkanı olan Bernanke, bu pozisyona hem Başkanlar Bush hem de Obama tarafından atanmıştı.”  Bu görevden önce, “Haziran 2005’ten Ocak 2006’ya kadar Başkan’ın Ekonomik Danışmanlar Konseyi’nin başkanlığını yapan Bernanke, 2002’den 2005’e kadar Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Bernanke, Bitcoin hakkındaki yorumlarını 16 Mayıs tarihli CNBC’nin “Squawk Box” programına verdiği röportajda yaptı. Eski FED başkanı Ben Şalom Bernanke, CNBC sunucusu Andrew Ross Sorkin’e şu sözlerle yanıt veriyor:

“Değeri dakikadan dakikaya değişen Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, spekülatif bir varlık olarak başarılı oldular – ve insanlar şu anda bunun dezavantajını görüyorlar – ancak fiat paranın yerini alması amaçlandı ve bence, Bu açıdan başarılı olamadılar çünkü Bitcoin fiat paranın yerini alsaydı, gidip yiyeceklerinizi satın almak için Bitcoin’i kullanabilirdiniz. Kimse Bitcoin ile yiyecek satın almıyor çünkü bunu yapmak çok pahalı ve zahmetli.

Yorumlarında Bitcoin’in yasa dışı faaliyetlerde de kullanıldığını belirten Bernanke, “Ayrıca bakkaliye fiyatı, kereviz fiyatı Bitcoin açısından günden güne kökten değişiyor ve bu nedenle Bitcoin değerinde de istikrar yok. Bitcoin’in ana kullanımı çoğunlukla yeraltı ekonomisi faaliyetleri ve genellikle yasa dışı veya yasa dışı olan şeyler içindir.” dedi.

Bernanke: “Bitcoin yatırımcıları bunun farkında olmalı”

Bir diğer yandan kripto paralar hakkında yaptığı yorumlarda alternatif bir para biçimi olarak yer alacağını düşünmediğini aktaran Bernanke, Bitcoin (BTC) yatırımcılarına şu sözlerle sesleniyor:

“Bitcoin’in alternatif bir para biçimi olarak yerini alacağını düşünmüyorum. İnsanlar inandıkları ve bu konuda spekülasyon yapmak istedikleri sürece var olacak…”

“Dediğim gibi, bu spekülatif bir varlık… altının kullanım değeri çok az. Bir Bitcoin’in altında yatan kullanım değeri, fidye yazılımı veya buna benzer bir şey yapmaktır. Bitcoin’in sahip olduğu diğer risklerden biri, bir noktada çok daha fazla düzenlemeye tabi olabilmesidir. Ve anonimlik de bir noktada risk altında bence. Yani, biliyorsunuz, Bitcoin yatırımcıları bunun farkında olmalı.”

Bernanke uzun süredir dijital varlıklara şüpheyle yaklaşıyor ve 2013 yılına kadar Ulusal Güvenlik komitesine yazdığı bir mektupta sanal para birimlerinin kolluk kuvvetleri için risk oluşturabileceğini yazmıştı. Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!