Shiba Inu Yanıyor, Yatırımcı Sayısı Artıyor: Fiyat Nasıl Etkilenecek?

Yıllar içinde büyük miktarda Shiba Inu, SHIB fiyatını yükseltmek için kullanılamayan cüzdanlara aktarılarak dolaşımdaki arzdan çıkarılmıştı. Her ne kadar büyük çoğunlukta Shiba Inu yakılmış olsa da bu durum SHIB’in pek işine yaramadı. Ancak bu sefer yapılacak yakım işlemi, farklı sonuçlar doğurabilir. İşte detaylar…

Yatırımcılar, yakım teknolojisinin Shiba Inu için bir çıkış yolu olduğunu düşünüyor

Son 24 saat içinde, yaklaşık yarım milyar SHIB token’ı kullanılmayan adreslere aktarıldı ve böylece dolaşımdaki arzdan kaldırıldı. Shibburn’ün 22 Mayıs güncellemesine göre, 41 transfer alarak toplam 452.370.514 Shiba Inu meme token’ı yakılmış bulunuyor.

Yakım mekanizması, token arzını azaltmaya yardımcı olurken, bu kriptoya olan talebi binlerce kripto para biriminden artırır. Bu sebeple yakım işlemi, dalgalı kripto para piyasasında daha yüksek bir kripto para birimi fiyatını korumak için çok önemlidir. Birçok Shiba Inu yatırımcısı, kripto para yakım stratejisinin bu kripto para birimini devam eden ayı kripto para piyasasındaki sıkıntıdan kurtarabileceğini umuyor.

Peki, işe yaradı mı? SHIB tokeni, daha da büyüme potansiyeli olan 0,00001 dolardan işlem gördüğü için yüzde 3’lük bir artış gösterdi. Bunu takiben, Shiba Inu, balinalar arasında en aktif olarak satın alınan varlıkların zirvesine geri dönmüş bulunuyor. Konu hakkındaki tweet ise şu şekilde:

Gerçekten de bu tür gelişmeler, SHIB’nin yükselmesine yardımcı olmak için gerçekten işe yarıyor. Ek olarak, SHIB alıcıları, büyük duyurunun ardından büyük bir büyüme bekliyordu. Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, kısa süre önce enerji içeceği markası Red Bull ile beraber bir tweet paylaştı. Lider geliştirici ayrıntıları paylaşmasa da tweet, gelecekteki işbirliği için görüşmelerin devam ettiğini öne sürüyor. Piyasa gözlemcileri, bunun SHIB fiyatını olumlu yönde etkileyebileceğine inanıyor. Önümüzdeki haftalarda başka olumlu gelişmeler de bekleniyor.

https://twitter.com/ShytoshiKusama/status/1527350736819933207

Son günlerde yaşanan bu gelişmeler, SHIB yatırımcılarının artan sayısında da görüldüğü gibi, SHIB yatırımcılarında yeniden bir ilgi uyandırdı. Birçok yatırımcı, büyük çoğunluktaki SHIB’i cüzdanlarında saklıyor. Cüzdanlarında SHIB tutan yatırımcıların birçoğu yüzde 75 seviyelerinde kayıplar yaşasa da halen SHIB saklamaya devam ediyorlar.

 

“Yaklaşan hareketin iyi bir göstergesi olabilir”

Shiba Inu, günlük grafiğinde görüldüğü gibi yatay bir trendde kalmaya devam ediyor, ancak aralık son dört günde daha da daraldı. Analistlere göre düşük hacimlerde sıkı bir alım satım aralığı, genellikle yakın bir oynaklığın veya yaklaşan bir hareketin iyi bir göstergesidir. Geçen hafta potansiyel bir trend dönüşü sinyallerinin ardından, piyasa bir kez daha büyük kripto paraların yerel destek seviyelerine geri döndüğünü görmekten hayal kırıklığına uğradı.

SHIB/USDT günlük grafiği

Bu durumda, Shiba Inu 0.0000112 ile 0.000012 dolar arasında dar bir aralıkta kalıyor. Anlık olarak SHIB, 0.000012 dolarlık gün içi en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra 0.0000119 dolardan işlem görüyor. Günlük grafikteki RSI, 30’luk aşırı satım seviyelerinin üzerinde düzleşti ve büyük bir hareket öncesinde yakın vadede muhtemel konsolidasyon veya aralık alım satımı olduğunu gösteriyor.

Shiba Inu en son Ekim 2021’de fiyatın düzensiz bir şekilde yükseldiği ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.000088 dolara ulaştığı parabolik bir duruma geldi. SHIB, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 86,42 düşmesine rağmen önemli sayıda yatırımcıyı kendine çekti. Güncel verilere göre mevcut Shiba Inu sahibi sayısı karşımıza 1.167.079 olarak çıkıyor. Nisan sonunda bu sayı 1.139.000 civarındaydı ve bu da SHIB’nin Mayıs ayından bu yana yaklaşık 20.000 yeni cüzdana eklendiği görülüyor.

Sıradan yatırımcıların yanı sıra, giderek artan sayıda işletme de Shiba Inu’yu ödeme olarak kabul ediyor. Son zamanlarda, İsviçreli saat şirketi Tag Heuer, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile birlikte Shiba Inu’yu kabul edeceğini duyurdu. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!