Binance CEO’sundan O Altcoin İçin Kritik Açıklama!

Dev kripto para borsası Binance, ihraççısı Paxos Trust Company’nin Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından durdurulma emriyle karşı karşıya kalmasına rağmen, Binance USD (BUSD)’yi desteklemeye devam etmeyi planlıyor! Şirketin CEO’su Changpeng Zhao “CZ” konu ile ilgili açıklamalarda bulundu! Peki, o altcoin için sırada ne var? İşte detaylar..

Binance CEO’su bu altcoin projesi için konuştu: “Fonlarınız güvende!”

Kriptoarena.com olarak aktardığımız verilere göre geçtiğimiz saatlerde New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), blockchain şirketi Paxos’a dolara sabitlenmiş stablecoin BUSD ihracını durdurma emri vermişti. Paxos ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) BUSD’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia eden bir “Wells bildirimi” aldı.

Bununla beraber Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, amaçlanan yaptırım işlemine rağmen fonların güvende olduğu konusunda kullanıcılara güvence vermek için harekete geçti. 13 Şubat’ta bir Twitter ileti dizisinde Zhao, Paxos’un NYDFS tarafından düzenlendiğini ve BUSD’nin “tamamen Paxos’a ait olduğunu ve onun tarafından yönetildiğini” belirtti.

Zhao’ya göre Paxos, BUSD’ye hizmet vermeye ve itfaları yönetmeye devam edecek. Ayrıca, birden fazla tarafça denetlenen rezervlerinin güvencesini de verdi. Yaptırım eyleminin bir sonucu olarak Binance CEO’su, BUSD piyasa değerinin zamanla düşeceğini ve borsanın ABD doları bazlı olmayan stablecoin’leri keşfedeceğini söyledi.

Zhao ayrıca, Binance’in kendi borsasında stablecoin’i desteklemeye devam edeceğini söylerken, yaptırım eylemi nedeniyle kullanıcıların diğer stablecoin tokenlarına geçebileceğini kabul etti.

Bu aynı zamanda Binance’in “ürün ayarlamalarını” değerlendirdiğini ve BUSD’yi borsada bulunan çok sayıda token için ana işlem çifti olarak kullanmaktan vazgeçtiğini görecek. Binance CEO’su ayrıca SEC ve NYDFS tarafından alınan önlemlerin kripto para ekosisteminin devam eden gelişimi üzerinde önemli bir etkisi olabileceği konusunda uyardı:

BUSD” mahkemeler tarafından menkul kıymet olarak hükmedilirse, bu şekilde yönetildiği yargı bölgelerinde kripto endüstrisinin nasıl gelişeceği (veya gelişmeyeceği) üzerinde derin etkileri olacaktır.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu operasyonlarına devam ediyor!

Bir diğer yandan Binance CEO’su Zhao, belirli pazarlarda devam eden düzenleyici belirsizliğin, “Binance kullanıcılarının herhangi bir gereksiz zarardan korunmasını sağlamak için” belirli yetki alanlarındaki diğer projelerin gözden geçirilmesini gerektireceğini belirtti.

Öte yandan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, son yıllarda birço kripto para birimi ve hizmete karşı soruşturmalarda bulundu. Örnek olarak Ripple ile aralarındaki dava hala sürerken SEC, XRP’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu öne sürmüştü.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde kripto borsası Kraken, kayıt dışı menkul kıymet satışı nedeniyle inceleme altına alınmıştı. Staking hizmetleri veren kripto para borsası Kraken, Şubat 2023’te ABD’li müşterilerine staking hizmetlerini durdurmayı kabul etti ve SEC’e 30 milyon dolarlık tasfiye, önyargı faizi ve hukuki cezalar ödedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!