Binance Destekli Altcoin İçin Durdurma Emri Çıktı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), blockchain şirketi Paxos’a bir “Wells bildirimi” yolladı. Bildirime göre Paxos tarafından çıkarılan Binance USD (BUSD) bir menkul kıymet olarak görülüyor! İşte detaylar…

SEC, bu stablecoin projesine dava açıyor; Wells bildirimi yollandı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Paxos’a karşı dava açmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal tarafından bildirilen verilere göre, SEC Paxos’a bir “Wells bildirimi” gönderdi. Wells bildirimine göre Paxos tarafından çıkarılan stablecoin Binance USD (BUSD) kayıtsız menkul kıymet olarak kabul ediliyor.

 

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Paxos, Eylül 2019’da Binance ile ortaklaşa 1:1 dolara sabitlenmiş stablecoin’i çıkardı. Anlık olarak 16 milyar dolarlık piyasa değeriyle ön plana çıkan proje, en büyük üçüncü stablecoin projesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bununla beraber uzmanlara göre Wells bildirimi, SEC’in bir yaptırım uygulayacağı anlamına gelmiyor. Henüz bir karar çıkmasa da SEC’in beş komisyon üyesi, ajans tarafından herhangi bir icra davası veya anlaşmaya izin vermek için oy kullanmak zorunda. Paxos’un bildirime karşı yapacağı savunma ise merak ediliyor. Paxos, Wells bildirimine yazılı bir yanıt sunabilir ve neden dava edilmemesi gerektiğine ilişkin gerekçesini sunabilir.

Öte yandan SEC, geçtiğimiz yıl stablecoin projelerinin odak noktası olacağını aktarmıştı. SEC Başkanı Gary Gensler’a göre, stablecoin projeleri banka mevduatlarına veya para piyasası yatırım fonlarına benzer. Bu yüzden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) takip edilmesi gerektiğini aktarıyor. Öte yandan topluluklardan tepki ise gecikmedi.

Binance destekli stablecoin BUSD için durdurma kararı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) uzun bir süredir kripto para piyasasına karşı yaptırımlarda bulunuyor. Birçok kripto para projesini ve toplulukları karşısına alan SEC, uzun zamandır gördüğü tepkilerle gündemden düşmedi. Öte yandan NYDFS’den gelen haberler ise blockchain firmasına karşı harekete geçtiğini gösteriyor.

New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS), popüler blockchain şirketi Paxos Trust’a stablecoin projesi Binance USD (BUSD)’nin oluşturulmasını durdurma emri verdiği bildiriliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Paxos’a bir “Wells bildirimi” yollamasının ardından gelen bu hamle ile beraber New York Finansal Hizmetler Departmanı, Paxos’tan daha fazla Binance USD (BUSD) token’ı oluşturmayı bırakmasını istediği bildirildi. Bir Binance açıklamasına göre Paxos, ürünün geri ödemelerini yönetmeye devam edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!