Ünlü CEO: Bu Altcoin, 5 Ülkede Yasal Para Olacak!

Kripto para piyasasının tanınan isimlerinden Tron kurucusu Justin Sun, Tron (TRX) için yaptığı konuşmada, altcoin projesinin 5 ülkede yasal para birimi olabileceğini iddia etti! İşte detaylar…

“Bu altcoin projesi, 5 ülkede yasal para olacak!”

Kripto piyasasının tanınan ismi ve Tron’un kurucusu Justin Sun, bu yıl TRON’u (TRX) 5 ülkede yasal ödeme aracı olarak kabul ettirmeyi hedefliyor. Bir Twitter ileti dizisinde Sun, hedef “iddialı” olsa da bunun gerçekleşebileceğinden “emin” olduğunu söyledi. Ayrı bir Twitter ileti dizisinde Sun, TRX’in yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesi için ABD’nin ötesine bakmanın önemli olduğunu söyledi. Justin Sun’ın söylediği sözler ise şu şekilde:

“ABD yalnızca bir ülke ve kripto dünyasında önemli bir oyuncu olsa da tek ülke değil.”

Justin Sun’ın açıklamalarına göre kripto endüstrisinde ABD önemli bir rol alıyor. Sun, ABD kripto düzenlemelerinin önemini kabul etti ve dünyanın geri kalanı TRON’u yasal ödeme aracı olarak kabul ederse, ABD’nin sonunda aynı şeyi yapacağını söyledi. Bu nedenle, küresel ölçekte çalışmanın ve dünya çapında hükümetler ve işletmelerle ortaklıklar kurmanın önemli olduğunu söyledi.

St. Maarten TRX’i yasal ödeme aracı olarak görüyor!

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Dominika Topluluğu, Tron (TRX)’u ve diğer altı Tron tabanlı kripto para birimini yasal ödeme birimi aracı olarak kabul ettiğini duyurmuştu. Hafta başlarında ise bir millet vekili, kabul edilmesi halinde Tron (TRX)’u Karayip adası St.Maarten’de yasal hale getirecek bir yasa tasarısı önerdi. Dominika ile uyumlu olarak, St. Maarten yasa tasarısı, Tron’u ülkenin ulusal blok zinciri olarak benimsemeyi öneriyor.

Yasal ödeme aracı olarak benimsenmesi TRON’a nasıl yardımcı olacak..?

Justin Sun yaptığı açıklamalarda her zaman kripto para benimsenmesinin ve kullanımının artmasının çok önemli olduğunu aktarıyor. Bununla beraber Sun’a göre, Tron’un benimsenmesi, “meşruiyetini ve kullanımını” artıracaktır. Justin Sun’ın konu ile ilgili Tweet’i ise şu şekilde:

“Bir hükümet dijital para birimini yasal ödeme aracı olarak tanıdığında, bu genel halka bir güven ve güvenlik duygusu verir, bu da ona yatırım yapma ve onu kullanma olasılığını artırır.”

Ayrıca yasal bir ödeme aracı olan TRON, ülkede geçerli bir takas aracı haline gelecek. Sun, bunun daha fazla işletmeyi bir ödeme aracı olarak TRX’i kabul etmeye teşvik edeceğini ve bunun da kripto para biriminin kullanımını artıracağını açıkladı.

Devletin yasal ihale olarak tanınmasının, işletmelerin ve bireylerin TRX ile işlem yapmasını kolaylaştırarak daha geniş bir benimsemeye yol açacağını söyledi. Öte yandan daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Sun, artan benimsemenin yalnızca “tüm ekosisteme fayda sağlamayacağını”, aynı zamanda TRX’e olan talebi artırarak fiyatının artmasına neden olacağını yazdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!