Dünya Devi Borsa Cardano İçin Staking Başlattı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD merkezli alanı Binance.US Çarşamba günü, müşterilerin artık Cardano ekosisteminin yerel altcoin projesi ADA’larını platformda stake edebileceklerini ve kullanıcıların altcoin’lerini elinde tutmak zorunda oldukları herhangi bir unstake süresi olmaksızın lansmanda yüzde 6,1’e kadar APY kazanabileceklerini duyurdu.

Cardano ekosisteminin yerel altcoini ADA artık stake edilebilecek

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Borsa tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

Müşteriler artık Cardano ekosisteminin yerel tokeni ADA’yı stake edebilecek ve lansmanda yüzde 6,1’e kadar APY kazanabilecekler.

Önde gelen kripto para borsası duyurusunda, ADA stake ettiğiniz zaman haftalık olarak ödeme alınabileceğini ve fonlarınıza anında erişmek adına herhangi bir zaman içerisinde unstake edilebileceği belirtiliyor. Özellikle, kullanıcıların minimum 0.01 ADA ve maksimum 4.400.000 ADA stake edebilecekleri aktarılıyor. Cardano’nun altcoin projesi, borsada stake için mevcut olan AUDIO, AVAX, BAND, BNB, ATOM, LPT, MATIC, DOT, SOL ve GRT gibi kripto para birimleri arasına katılıyor.

Binance.US’ta listelenmenin ADA için bir kazanç olduğu aktarılıyor. Borsa, son 24 saat içerisinde 278 milyon doların üzerinde işlem hacmiyle diğer kripto para borsaları Kraken ve Coinbase’in ardından ABD’deki en büyük 3. borsa. Ayrıca, güvenlik ve düşük işlem ücretleri ile ünlü olduğu bilinmektedir. Cardano’nun Mart ayında Coinbase’den de stake desteği aldığı da bilinmektedir. Önde gelen kripto borsası, kullanıcılara lansmanda yüzde 3,75 APR teklifinde bulundu. Duyuru sonrası ADA fiyatında yükseliş hareketliliği yaşandığı görüldü.

Ekosistem etrafındaki duyarlılık artıyor

Ekosistemin Vasil hard fork olarak adlandırılan önemli bir yükseltmeye yaklaştığı da bilinmektedir. Tarihsel olarak bakıldığında ise, Cardano ağının yükseltmeleri yükseliş fiyat hareketlerine ve borsalar arasında talebin artmasına neden olduğu görülüyor. ADA’nın Binance.US’ta stake için son listelemesi ve bundan önce Coinbase tarafından kripto para biriminin zaten güçlü bir takipçi kitlesine sahip olduğu ABD’de varlığa olan talebin arttığının bir işareti olarak kabul ediliyor.

Santiment tarafından belirtilenlere göre, Feed’in Mart ayında en son görülen seviyelerde olduğunu bildirmesiyle, kripto ağı etrafındaki duyarlılığın giderek daha olumlu hale geldiği belirtiliyor. Bunlara ek olarak, yakın zaman içerisinde ağ, marka yakınlığı açısından bir numaralı kripto para birimi olarak listelerde yer aldı. ADA, son 24 saat içerisinde yüzde 2.2 oranında düşüşle 0,447621 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!