Bitcoin (BTC)’deki Çöküş Milyarderleri Vurdu! CZ Yüzde 82 Zararda!

Bildiğiniz üzere Mayıs ayının başlangıcından bu yana Bitcoin yaklaşık olarak yüzde 30’luk bir düşüş yaşadı. Bu durum birçok yatırımcı ve milyarderi büyük zararlara uğratmış bulunuyor. Bloomberg kaynaklı bir habere göre, Milyarderler endeksi yaşanan düşüş sonrası milyarderlerin ne kadar kayıp yaşadıklarını açıkladı.  İşte detaylar…

Birçok ünlü isim Bitcoin ve kripto para piyasasının düşüşünden etkilendi

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Mayıs ayının başlangıcından bu yana yaklaşık olarak yüzde 30’luk bir değer kaybı yaşadı. Bu süreçte altcoin’lerdeki kayıplar ise yüzde 60 ila yüzde 99 arasında değişirken birçok yatırımcının kripto para portföyü erimiş bulunuyor. Portföyleri eriyenler arasında küçük çaplı yatırımcılar olduğu gibi büyük milyarderler de bulunuyor. Bloomberg kaynaklı bir habere göre, Milyarderler endeksi yaşanan düşüş sonrası milyarderlerin ne kadar kayıp yaşadıklarını açıkladı.

Lider kripto para birimi BTC ve kripto para piyasasındaki düşüşten fazlasıyla zarar gören isimlerden bir tanesi de Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong olarak karşımıza çıkıyor. Ünlü CEO’nun, Mart ayında 8 milyar dolar olan serveti anlık olarak 2.2 milyar dolar seviyelerine kadar gerilemiş bulunuyor. Coinbase ile bağlantısı olan büyük işadamları arasında servetinin büyük bölümünü kaybeden sadece Armstrong değil. Şirketin bir başka kurucusu Fred Ehrsam da, yılbaşından bu yana servetinin yüzde 60’ını kaybetti. Ehrsam’ın anlık olarak varlığı ise 1.1 milyar dolar olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Armstrong Coinbase hisselerinin yüzde 16’sını, Ehrsam ise yüzde 4,5’unu kontrol ediyor.

En büyük kayıp oranı CZ’de bulunuyor

Bir diğer yandan yaşanan düşüşlerden etkilenen büyük isimlerden biri ise karşımıza Binance’in kurucusu Changpeng Zhao olarak çıkıyor. 2022 yılbaşında Bloomberg servet endeksine göre dünyanın en büyük milyarderleri arasında kendine yer bulan CZ’nin 96 milyar dolarlık serveti yüzde 80 seviyelerinde kayıp yaşayarak 16 milyar seviyelerine düşmüş bulunuyor. Tabii ki bu kayıplar sadece bu isimlerle bitmiyor. CZ ve Armstrong dışında başka bir kripto borsası olan Gemini’nin kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşler de servetlerinin 2.1 milyar dolarlık bir kısmını kaybederek yüzde 40’lık bir kayıp yaşadılar.

Ayrıca FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried da yine servetinin büyük bir bölümünü kripto para düşüşleri esnasında kaybeden kişilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ünlü CEO’nun serveti Mart ayından bu yana yaklaşık olarak yüzde 50 seviyelerinde eridi ve 11 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!