Ünlü Analist Açıkladı: Bitcoin İçin Bu Seviyeler Olası Değil!

Bitcoin (BTC),  30.500 dolar seviyelerine geri döndü. Bitcoin fiyatı 30 bin doları geçerken piyasa duyarlılığı ise çakıldı. Kriptarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Bitcoin İçin 20 bin doların yeniden testi olası değil

TradingView verilerine göre BTC fiyatı, yeni güne 30.500 doların üzerinde başladı. Hala birkaç gündür seyrettiği aralıkta bulunan Bitcoin fiyatı, henüz aşağı veya yukarı yönde anlamlı bir hareket göstermedi. Lider kripto para biriminin geçtiğimiz hafta görülen seviyenin altına gerileyeceği endişeleri sürerken, popüler analist Credible Crypto daha olumlu bir alternatif sundu. Analist, tarihsel normlara dayalı olarak Bitcoin’in 20 bin dolar ve altını yeniden test etmesi için bir itici gücün pek de bulunmadığını ileri sürdü. Analist, Bitcoin fiyatı ve beklediği seviyelerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin’in 13-14 bin dolar bandına gerileyeceği argümanı, önceki büyük ayı piyasalarının tepe noktadan itibaren yüzde 80 gerilemesine dayanıyor. Bu döngüde de tepe nokta 65 bin dolardı. Bitcoin’in 30 bin dolarda geldiği Haziran 2021’de de aynı tahminler vardı. Üç ay sonra 65 bin doları geçerek rekor kırdık.

 

Analiste BTC/USD paritesinin 2019’un tepe seviyesi olan 14 bin dolardan Mart 2020’de çakıldığı 3.600 dolara benzer bir hareket gerçekleştirme ihtimali de soruldu. Analist soruyu şu şekilde cevapladı:

Böyle bir şey beklemiyorum. Mümkün mü? Evet, fakat önceden de dediğim gibi, önceki döngünün tepe seviyesi daha önce hiç test edilmedi. Dolayısıyla bunu son derece olasılıksız buluyorum.

Kripto piyasalarının nefes alması, dolardaki boğa piyasasının yavaşlamasına bağlı

Tahminleriyle ünlü bir diğer kripto para analisti Michaël van de Poppe ise, kripto para birimlerinin biraz nefes almasının, dolardaki boğa piyasasının yavaşlamasına bağlı olduğunu düşünüyor. Van de Poppe’a göre ABD Doları Endeksi (DXY), son yirmi yılın en yüksek seviyesi olan 105 puandan düşmeye başlamak zorunda.

Diğer yandan piyasa duyarlılığını ölçen Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, 17 Mayıs’ta 8/100 puana geriledi. Bu değer, tüm finansal piyasaların COVID-19 nedeniyle çöktüğü 28 Mart 2020’den beri görülen en düşük değeri temsil ediyor. BTC / USD paritesi şimdiki gibi o zaman da dip seviyeden toparlanmaya çalışıyordu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!