Teknik Analist Yanıtladı: Bitcoin (BTC) Ayı Piyasasında mı?

Geniş çapta takip edilen bir kripto para analisti, endişe verici fiyat hareketlerine rağmen şu anda ayı piyasasından bahsetmenin doğru olmadığını söylüyor. Bitcoin (BTC), an itibariyle 31.431 dolardan işlm görüyor.

Analist, bu metriğe dikkat çekti: Ayı piyasası, söz konusu olamaz!

Nicholas Merten, kritik bir metriğe dikkat çekiyor ve 516 bin YouTube abonesine Ethereum/Bitcoin oranının (ETH/BTC) kripto para piyasasındak, risk alma duygusunun hala arttığını gösterdiğini söylüyor. Analist, “ ETH/BTC oranına bir göz attığımızda, son birkaç saat içinde burada gördüğümüz toparlanma, oranın yükseldiğini ve neredeyse en yüksek seviyelere geri döndüğünü görüyoruz. Bu, Ocak ayından beri görülen en yüksek seviye. Özellikle dün Binance’taki hacim artışı ile kesinlikle büyüleyici ve göz ardı edilemez. Bu yüzden mutlak düşüş eğilimini ve FUD etkisini tekrar vurgulamıyorum. Belki biraz daha iyimser olmalıyız. Diğer yatırımcılar korktuğunda, açgözlü olmalıyız. Bence mutlak bir ayı piyasası başlangıcından söz etmenin zamanı değil. ETH/BTC oranı söz konusu olduğunda, veriler kesinlikle bunu göstermiyor.” ifadesini kullandı.
Analist, 30 bin dolar seviyesini Bitcoin için güçlü bir destek olarak görüyor. Merten, Bitcoin’in bu seviyenin altına düşmeyeceğini ve düşüşe geçmenin zamanı olmadığını söylüyor. Analist, ”Makro duyarlılığın çok daha iyimser olduğu Mayıs 2021’de 30 bin doları kaç kez yeniden test ettiğimizi hatırlıyorum. İnsanların kaç kez ‘Aman Tanrım, bu durumda satacağız, bu aralığın altına düşeceğiz’ dediğini hatırlıyorum. Ama her seferinde alıcılar geldi. Bu seviyeden ve dipten Bitcoin aldılar. Tıpkı Ocak 2021’de yaptıkları gibi. Ve tıpkı şu anda bugün gördüğümüz gibi.” açıklamasını yaptı. Merten, Bitcoin ve kripto para piyasasının geri kalanı zirveden yüzde50 düştüğünden, BTC fiyatının daha fazla ivme kaybetmeyeceğini iddia ediyor.

 

Binance CEO’su: Bitcoin, bunun da üstesinden gelecek!

Yakın tarihli bir tweet’te CEO, düşüşün kripto para tarihinde anlık bir düşüşten başka bir şey olmayacağını iddia ederek yatırımcıların endişelerini gidermeye çalıştı. Net değerinin 17,7 milyar dolar olduğu tahmin edilen dünyanın en zengin kripto para patronu, Bitcoin’in geçmişte birçok büyük çöküşün üstesinden geldiğini hatırlattı. Yönetici ayrıca, yatırımcıları duygularını kontrol etmeye çağırdı. Paniğe yenik düşenler, çok fazla riskle başa çıkamıyorlarsa pozisyonlarını azaltmayı düşünmeli. Bugün erken saatlerde, Bitcoin fiyatı Temmuz 2021’den bu yana ilk kez 30 bin dolar seviyesinin altına düştü.
Bitcoin ivme kaybederken, devasa satış, önde gelen altcoin projelerinden biri olan Terra’nın çakılmasıyla daha da kötüleşti. Stablecoin UST, 0.70 doların altına düştükten sonra, LUNA yüzde 60’tan fazla değer kaybetti. Bu, Aralık 2020’deki SEC davası nedeniyle değerinin yarısından fazlasını kaybeden XRP’den bu yana herhangi bir büyük kripto para birimi projesi için en büyük bir günlük düşüş oldu. Binance para çekme işlemlerini askıya aldıktan ve Luna Vakfı (LFG) tüm Bitcoin rezervlerini dağıttıktan sonra, stablecoin 0,9 doların üzerine çıkmayı başardı. Yine de, bu benzeri görülmemiş önlemler, UST’yi 1 dolara geri itmeyi başaramadı. Birçok uzman, stablecoin’in büyük bir başarısızlıkla sonuçlandığını iddia ediyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!