Bloomberg: Bu Altcoin 21. Yüzyılın Finansal Yapı Taşı!

Yeni bir Bloomberg raporu, Ethereum (ETH)’un 21. yüzyılın finansal yapı taşı olduğunu iddia etti. Rapor, Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone tarafından Twitter’da paylaşıldı. Lider altcoin, an itibariyle yüzde 4 düşüşle 2.879 dolardan işlem görüyor.

 

Bloomberg raporu: Ethereum, deflasyonist yapısı sayesinde yükselmeye devam edecek

Rapor, Ethereum’un talebinin ve benimsenmesinin sürekli arttığını ve arzının azalmaya devam ettiğini vurgulyor. Bununla birlikte, Ethereum’un geleneksel finans endüstrisine karşı konumu, fiyat artışına da katkıda bulunacak. McGlone, Bloomberg raporunun ETH’nin son beş yılda S&P 500 endeksi de dahil olmak üzere hisse senetlerinden daha iyi performans gösterdiğini inceleyen bir analizini tweetleyerek iddiasını somutlaştırıyor. Analiste göre, lider altcoin Ethereum’un finans ve paranın dijitalleşmesinin merkez üssündeki konumu, daha fazla fiyat artışı için bir temel olabilir. Bloomberg raporu, ETH’nin hisse senetlerinden daha iyi performans göstermeye devam edeceğini öne sürüyor. Zamanla, ETH fiyatı artacak çünkü arz, günlük arzı azaltan yakılan blok başına sabit bir ağ ücreti olan ETH EIP 1559 yükseltmesi nedeniyle sürekli düşüyor. Azalan arz ve artan talep, Ethereum’un büyümesine yardımcı olacak.

Ethereum şu anda yılda yüzde 4 oranında yeni Ether üretiyor, ancak bunun Ethereum 2.0 güncellemesinin bir parçası olarak yaklaşık yüzde 0.5-1’e düşmesi bekleniyor. Bu gerçekleştiğinde, birçok kişi Ether’in yanma oranının üretim oranından daha yüksek olacağını ve ETH’nin deflasyonist bir altcoin haline gelmesine neden olacağını düşünüyor. Şimdiye kadar 6.219.070.938 $ (6,2 milyar dolar) değerinde 2.166.871 (2,1 milyon) ETH yakıldı.

 Lider altcoin, en yüksek TVL’ye sahip proje

McGlone’un yukarıdaki analizine dayanarak, Ethereum ağındaki gelirin artmaya devam etmesi muhtemel. DeFi ve NFT sektörlerinin hızlı büyümesi, geçen yıl Ethereum gas ücretlerinde büyük bir artışa neden oldu ve ağ yalnızca gas ücretlerinden yaklaşık 9,9 milyar dolar kazandı. Bu miktar, önceki 12 aylık gas ücretlerinden elde edilen kazançtan 17 kat daha fazlaydı. Ethereum, NFT ve DeFi projelerinin geliştirilmesini sağlayan ilk ağ olduğundan, bu projelerin büyük miktarına sahip ağ olmaya devam ediyor. Sonuç olarak, ağdaki 124 milyar dolarlık kilitli toplam hacim (TVL), onu diğer altcoin projeleri arasında en yüksek TVL’ye sahip ağ yapıyor.

Endüstri analistleri, Ethereum’un bu yılki gas ücreti kazancının muhtemelen yaklaşık 12,5 milyar dolar olacağını tahmin ediyor. Bu tahmin gerçekleşirse, ekosistemin bu yılki gas ücretleri kazancı geçen yıla göre yüzde 35 daha yüksek olacak. Son zamanlarda Bloomberg’de kıdemli bir emtia analisti olan Mike McGlone, lider altcoin Ethereum’u (ETH), NFT’ler ve metaverse gibi çeşitli Blockchain protokollerinde yaygın olarak benimsenmesinin ardından internetin teminatı olarak nitelendirdi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!