Bitcoin 20 Bin Doların Altına Mı Gidiyor? Ünlü CEO Cevapladı!

Kurumsal yatırımcıların, güçlü satıştan sonra piyasa yapıcılar aracılığıyla Bitcoin (BTC) biriktirdiği belirtiliyor. Piyasa yapıcılar 7 ve 10 Mayıs arasında Gemini (GUSD)’den Binance’e toplam 84.000 BTC gönderimi gerçekleştirdi. Coinbase’de yer alan verilere göre BTC-USD spot ticaret hacmi, Coinbase Premium yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Son 3 yılın en düşük seviyesinde.

Bitcoin satış baskısı devam ediyor

Crypto Quant CEO’su Ki Young Ju, Twitter hesabından ayrıntıları takipçileri ile paylaştı. Analiste göre, kurumsal yatırımcıların Bitcoin biriktirmek için piyasa yapıcıları kullanması mümkün.

7 Mayıs’tan 10 Mayıs’a kadar BTC Balinaları, Gemini’den Binance’e ATH’si olan 84 bin BTC gönderimi gerçekleştirdi. Coinbase, Binance tarafından en büyük BTC girişine sahip ve bu da yüksek satış baskısına işaret ediyor. Bahsedilen 84 bin BTC’nin değeri ise yaklaşık 2,5 milyar dolar seviyelerinde. Piyasa yapıcılarınınsa birikimlerini satmayı bitirip bitirmediği henüz belli değil. Her iki durumda da, Ki Young Ju, kurumsal yatırımcıların satışın arkasında olabileceği belirterek şunları söylüyor:

“08.05.2022 Pazartesi ve 12.05.2022 Perşembe günleri Binance’den en büyük BTC girişlerine sahip oldukları için satış baskısının çoğu Coinbase’den geldi. Coinbase’deki BTC-USD spot ticaret hacmi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Coinbase Premium son 3 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Tam akışa sahip kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına bir yıl önce girdiğini belirtmekte fayda var. Aslında, Grayscale, MicroStrategy ve Fidelity gibi kripto tabanlı yatırım fonları, büyüyen müşteri tabanına hizmet etmek için ortaya çıktı.’’

BTC’nin düşme olasılığı ile ilgili yorumlarını bildiriyor

Analist, sezgisel yatırımcıların teklif sınırlarını 30 bin dolar olarak ayarlamış olabileceklerini dile getiriyor. Ancak, Luna Foundation Guard tarafından yapılan ani BTC satışlarından sonra bu sınırı 25 bin dolara yeniden ayarlamak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Luna’nın fiyat düşüşünün başlangıcında vakıf, Luna’nın fiyatını desteklemek için Bitcoin birikimini elden çıkarmak zorunda kalmıştı. Ekosistemin stablecoin’i UST’da sert bir düşüş yaşamıştı. Analist piyaslarda gelişen olaylarla ilgili olrak görüşlerini şu şekilde belirtiyor:

“LFG tarafından işe alınanlar da dahil olmak üzere piyasa yapıcı(lar) geçtiğimiz hafta birden fazla borsaya 84 bin BTC (2,5 milyar dolar) gönderdi. Satışı bitirdiklerinden emin değilim, ancak Coinbase satış baskısının çoğunu sindirdiği için kurumlardan birikim olması kuvvetle muhtemel. Sanırım kurumlar 30 bin dolardan BTC biriktirmeye çalıştı ama beklenmedik LFG satışları nedeniyle teklif sınırlarını 25 bin dolardan yeniden belirlemek zorunda kaldılar.”

Kurumsal yatırımcılar tarafından artan satın alma dürtüsü, yakın gelecekte olası bir fiyat artışına işaret edebilir. Ayrıca piyasada FOMO yayılması nedeniyle kısa vadeli de olsa bir boğa rallisi oluşumunun da gözlemlenmesine neden olabilir. Crypto Quant CEO’su ayrıca Bitfinex’in dün ATH’sine ulaştığını söylüyor. 50 bin Bitcoin, iki hafta içinde Bitfines’e girdi ve bu 50 bin BTC’den 39 bini pozisyon açmak için kullanıldı. Bu, BTC Balinalarının piyasalarda düşüş yaşandığında BTC satın almakla daha fazla ilgilendiğini gösterir nitelikte.

Young Ju ayrıca BTC’nin 20 bin dolara gitme olasılığının en az 1,17 milyar dolar değerinde Bitcoin’i olan Finex balinasının tasfiye edilmesi olduğunu açıklıyor. Ancak CEO bunun olmayacağından oldukça emin. Şu anda, Bitcoin yaklaşık 29.5 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor. Son 7 günde yüzde 12 düşüş yaşadığı belirtiliyor. Lider kripto para biriminin fiyatı, son 24 saat içinde konsile seyrediyor. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!