Kıdemli Analistten Yön Tayin Eden Altın Tahmini: İşte Seviyeler!

Altın fiyatları mütevazı bir şekilde düştü, ancak Pazartesi günü öğlen ABD işlemlerinde günlük en düşük seviyelerden yükseldi. Gümüş fiyatları biraz yukarı doğru sabit. Daha yüksek bir ABD doları endeksi ve yükselen tahvil getirileri işlem haftasına başlamak için değerli metallere olan alım ilgisini sınırlıyor. Ekim ayı altını en son 3,80 dolar düşüşle 1,669,00 dolar seviyesindeydi ve Aralık gümüşü 0,009 dolar artışla 19,39 dolar seviyesindeydi. Kriptoarena.com olarak da görüşlerine makalelerimizde sık sık yer verdiğimiz kıdemli analist Jim Wyckoff piyasaları değerlendirdi. İşte analist görüşleri…

Altın fiyatını etkileyen faktörler ve piyasalara genel bakış

Piyasaların odağı Salı günü başlayan ve Çarşamba öğleden sonra sona eren bu haftaki FOMC toplantısında. FOMC’nin genel olarak, Fed’in sorunlu fiyat enflasyonunu bastırma çabalarında kilit ABD Fed fon oranını yüzde 0.75 oranında artırması bekleniyor. Bununla birlikte, Fed’in yüzde 1.0’lik tam bir faiz artırımı yapabileceği konusunda dağınık bir konuşma var. Bir yatırım bankasının araştırma ekibi, Fed’in 100 baz puan toplamasının mümkün olduğunu, ancak olası olmadığını söyledi. İngiltere Merkez Bankası da para politikası toplantısını bu hafta içinde gerçekleştirecek. Küresel borsalar bir gecede çoğunlukla düştü.

ABD hisse senedi endeksleri gün ortasında ve iki ayın en düşük seviyelerinde veya yakınında düştü. Yatırımcılar, küresel durgunluk korkuları arasında ticaret haftasına başlamak için tedirgin olmaya devam ediyor. Bugün kilit dış piyasalar Nymex ham petrol fiyatlarının daha sıkı olduğunu ve varil başına 85.50 dolar civarında işlem gördüğünü görüyor. ABD doları endeksi daha yüksek. 10 yıllık ABD Hazine notunun getirisi% 3.48’i getiriyor. 2 yıllık ABD Hazine bonosu getirisi %3,927’ye yükseldi. Tersine çevrilmiş 2 yıllık / 10 yıllık getiri eğrisi, yaklaşmakta olan ABD ekonomik durgunluğunun bir ipucudur.

Altın teknik analizi

Teknik olarak, Ekim ayı altın vadeli işlem fiyatları geçen Cuma günü yaklaşık 2,5 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Altın vadeli işlem ayıları, genel olarak yakın vadeli teknik avantaja sahiptir ve bugün daha fazla güç kazanmıştır. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, 1.700,00 dolardaki sağlam direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını 1.600,00 dolarlık sağlam teknik desteğin altına itiyor. İlk direnç bugünün en yüksek seviyesi olan 1,678.00 dolarda ve ardından 1,686.30 dolar seviyesinde görülüyor. İlk destek geçen haftanın en düşük seviyesi olan 1,651.90 dolarda ve ardından 1,635.00 dolar seviyesinde görülüyor.

Gümüş teknik analizi

Aralık ayı gümüş vadeli ayıları, firmanın genel olarak yakın vadeli teknik avantajına sahiptir. Gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları sağlam teknik direncin üzerinde 21,00 dolarda kapatmaktır. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 18.00 dolardaki sağlam desteğin altında kapatmaktır. İlk direnç bugünün en yüksek seviyesi olan 19,69 dolarda ve ardından 20,00 dolar seviyesinde görülüyor. Bir sonraki destek 19.00 dolar ve ardından geçen haftanın en düşük seviyesi olan 18.77 dolar seviyesinde görülüyor.

Bakır teknik analizi

Aralık N.Y. bakır bugün 100 puan düşüşle 350.55 sentten kapandı. Fiyatlar bugün seansın en düşük seviyesine yakın kapandı. Bakır ayılar genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahiptir. Bakır boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, Ağustos ayının en yüksek seviyesi olan 378.35 sentte fiyatları sağlam teknik direncin üzerine itmek ve kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları Temmuz ayının en düşük seviyesi olan 315.55 sentte sağlam teknik desteğin altında kapatmaktır. İlk direnç bugünün en yüksek seviyesi olan 355,80 sentten, ardından 360,00 kuruştan görülüyor. İlk destek geçen haftanın en düşük seviyesi olan Eylül ayının en düşük seviyesi olan 354,40 sentten sonra da 350,00 sentten görüldü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!